23948sdkhjf

Var finns de nya bussförarna?

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Rekrytering står högt på agendan hos många företag. Anledningen är att fordons- och transportsektorn behöver anställa 15 000 nya medarbetare årligen och bussbranschen behöver anställa 7 300 bussförare fram till 2020. En stor del av bussbranschens rekryteringsunderlag kommer från arbetsmarknadsutbildningar eller från yrkesvux.

Maria Sjölin som är branschutvecklare och ansvarig för kompetensfrågor på Transportföretagen kommer till Busstorget och berättar om arbetet med att skapa förutsättningar för att få fler att utbilda sig till bussförare.

Företag som vill arbeta aktivt med sin framtida rekrytering behöver engagera sig både lokalt och regionalt där man bedriver sin verksamhet. Maria Sjölin kommer bland annat ge tips och råd på aktiviteter och insatser som är viktiga när man ska arbeta aktivt med rekrytering både till sitt företag och till branschen.

Busstorget arrangeras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag, fordonstillverkarna MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo samt tidningarna Res- och Trafikforum. Busstorget. Busstorget är sedan 2015 ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning. 

För närvarande är det redan fler som anmält sig till Busstorget i år än vid samma tid förra året. Därför är det hög tid att anmäla deltagande i Busstorget – om så inte redan har skett, klicka här för mer information och anmälan!

På Busstorget i Tylösand finns utställningsbussar att titta på och även provköra för den som har behörighet. Det bjuds på både nyttiga seminarier och en trerättersmiddag i en fantastisk miljö. Ett utmärkt sätt att träffa kollegor från branschen och diskutera aktuella ämnen inom bussturism, turistbussar, destinationer och resmål. Självklart kan fler från samma bolag komma till Busstorget så länge det finns platser kvar.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

”Transportfusk kan stoppas”

Från bokhandel till e-handel

SL-buss i brandolycka

SSM renodlar – avyttrar entreprenaddelen

Tuff kostnadsjakt och koncentration till kärnverksamheten är viktiga inslag när bostadsutvecklaren SSM anpassar organisationen efter målgruppens försämrade möjligheter att finansiera sina bostäder. Samtidigt inleds ett strategiskt samarbete med bostadsbyggaren Mecon Bygg.

Daf miljardsatsar för fortsatt tillväxt

Det går bra för lastbilstillverkaren Daf, så bra att företaget nu aviserar en investering på motsvarande en bit över två miljarder kronor i hyttfabriken i Westerlo.

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

Nyhetsbrev

Bäst i landet på avfallshantering

Nöjda kunder och bra miljövärden för förnybara drivmedel och matavfallsinsamling avgjorde när landets bästa bästa kommun på avfallshantering utsågs igår.

Peab bygger naturnära

Ett helt nytt bostadsområde ska byggas i Sollentuna.

Liten rigg med stor räckvidd

Sandviks nya topphammarrigg får plats på en släpvagn, enligt företaget tar aggregatet sig fram nästan överallt och den ska passa för både anläggningsjobb, tunneldrivning och stenindustrin.

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Risk för brittisk stålkollaps

Busskuren som renar luften

Avancerad pålning för Sveriges första AC Marriott-hotel

Ibland är det trångt på riktigt – järnvägen dundrar förbi bara några meter från bygget och hela tomten går åt när Constrera bygger hotell tillsammans med Vi Invest i Solna.

Rottneros massa nu fossilfri

Klarsignal för nya E10

Peab asfalterar i Olofström

Klockan tickar för Bergnäsbron

Hon blir Wästbyggs nya Stockholmschef

Ny säckfabrik invigdes av näringsministern

Avfall Sverige avbryter samarbete kring förpackningar

Avfall Sveriges styrelse har beslutat att tills vidare avbryta arbetet med den samverkansplattform som skapats med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Samarbete ska minska matsvinn i livsmedelsbranschen

Nya krafter i Svenska Förpackningsgillet

Ny strategi att behandla tuberkulos

DSM gör förvärv

Växjö nästa för Hydroscand

Coromatic får ny ägare

Uppländskt uppdrag för Peab

De två bolagen går samman

Nytt bostadsområde byggs i Ale kommun

Ledare: Vårbudget utan svar

1

Stora bostadsbyggen på Slakthusområdet

Förändringar i producentansvaret riskerar snedvrida konkurrensen

SIS får nytt namn och utseende

Ny hållbarhetschef på Svevia

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095