23948sdkhjf

Var finns de nya bussförarna?

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Rekrytering står högt på agendan hos många företag. Anledningen är att fordons- och transportsektorn behöver anställa 15 000 nya medarbetare årligen och bussbranschen behöver anställa 7 300 bussförare fram till 2020. En stor del av bussbranschens rekryteringsunderlag kommer från arbetsmarknadsutbildningar eller från yrkesvux.

Maria Sjölin som är branschutvecklare och ansvarig för kompetensfrågor på Transportföretagen kommer till Busstorget och berättar om arbetet med att skapa förutsättningar för att få fler att utbilda sig till bussförare.

Företag som vill arbeta aktivt med sin framtida rekrytering behöver engagera sig både lokalt och regionalt där man bedriver sin verksamhet. Maria Sjölin kommer bland annat ge tips och råd på aktiviteter och insatser som är viktiga när man ska arbeta aktivt med rekrytering både till sitt företag och till branschen.

Busstorget arrangeras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag, fordonstillverkarna MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo samt tidningarna Res- och Trafikforum. Busstorget. Busstorget är sedan 2015 ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning. 

För närvarande är det redan fler som anmält sig till Busstorget i år än vid samma tid förra året. Därför är det hög tid att anmäla deltagande i Busstorget – om så inte redan har skett, klicka här för mer information och anmälan!

På Busstorget i Tylösand finns utställningsbussar att titta på och även provköra för den som har behörighet. Det bjuds på både nyttiga seminarier och en trerättersmiddag i en fantastisk miljö. Ett utmärkt sätt att träffa kollegor från branschen och diskutera aktuella ämnen inom bussturism, turistbussar, destinationer och resmål. Självklart kan fler från samma bolag komma till Busstorget så länge det finns platser kvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078