23948sdkhjf

Underhållsmässan laddar för 2020

| Av Christer Åkerlundh | UochD | Tipsa redaktionen

Även om 2020 kan kännas långt borta just nu, så pågår förberedelserna för Underhållsmässan för fullt. Mötesplatsen, som växer stadigt från år till år, presenterar många intressanta nyheter.

Den branschöverskridande Underhållsmässan är norra Europas största och snabbast växande mässa för driftsäkerhets- och underhållsfrågor. Här samlas beslutsfattare och tekniker från industrin och fastighetsbranschen för kompetensutveckling, för att utbyta erfarenheter och för att göra affärer.

Underhåll 2018 samlade 10 procent fler utställare än 2016 och 31 procent fler än 2014. Även besökarantalet ökar. 

– Den kraftiga tillväxten visar att underhållsfrågorna hamnar allt högre upp på agendan hos våra industriföretag. Från att ha betraktats som en kostnad inser allt fler beslutsfattare att dessa i stället utgör affärskritiska investeringar. Vi tror på en fortsatt ökning även 2020, säger Anna Jarnö, affärsansvarig på Underhållsmässan.

Underhållsbranschen är inte särskilt konjunkturkänslig - oavsett hur det går för Sverige kommer ett hållbart och effektivt underhåll att vara en överlevnadsfråga, menar hon.

Underhåll 2020 kommer att ha följande fem huvudspår i sitt utbildningsprogram: Digitalisering och IoT, Industriell säkerhet, Produktivitet och lönsamhet, Hållbart underhåll samt Additiv Tillverkning (3D). Att branschen blir allt mer högteknologisk är något som avspeglas bland både utställare och i seminarieprogrammet.

– På den kommande mässan lanserar vi även Skyddsombudsdagen. Seminariet hade smygpremiär på förra mässan men då under ett annat namn. Precis som senast medverkar både fackföreningar och branschens viktigaste aktörer.

Kunskapsinnehållet på Underhåll 2020 blir med andra ord mer omfattande än någonsin. Under samlingsnamnet Maintenance Academy presenteras en lång rad aktiviteter för kompetensutveckling. Dessutom återkommer konferensen Maintenance Summit i samarbete med Riksorganisationen Svenskt Underhåll.   

På Stora Scenen alternerar key note speakers med presentationer av case med smarta lösningar från olika industrigrenar. På Teknikscenen görs djupdykningar inom allt från smart maintenance till personligt skydd och industriell säkerhet.

– Nu påbörjar vi det spännande arbetet med att skapa program och aktiviteter, berättar Anna Jarnö. Syftet är precis som tidigare att lyfta fram såväl utmaningar som möjligheter inom underhållsområdet. Vi tar gärna emot förslag på intressanta case att lyfta fram, eller tips om personer man skulle vilja lyssna till på mässan.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Grön biokomposit i svensk nylanserad kista

Hur mycket kan du om plast och hållbarhet?

2

Tobaksjättens oväntade vision

Hela Europa med tåg

Nyhetsbrev

Hon blir chef för Skånes sjukvård

Ökad lönsamhet med bättre underhåll

Bananförpackning "best in show" på PIDA

Staffare hyllade på hemmaplan

Företaget blev ”Årets entreprenör” i Hudiksvall.

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

1

Fullt ös på Maskinexpo

Regnet strilade men humöret var på topp när årets Maskinexpo slog upp portarna på torsdagen.

Träffpunkt i norr

Med långa avstånd blir behovet av ett samlande forum ännu större. Under två dagarsmötet Fokus Hjälpmedel möttes förskrivare, hjälpmedelskonsulenter och leverantörer för fortbildning och nya perspektiv.

Möblerar om i polyamidverksamheten

Extremt mjuk fotopolymer

VI FÖLJER UPP: Cyberattacken mot Norsk Hydro

En kostsam historia och produktionen är fortfarande inte tillbaka fullt ut.

Plus

Dags att öka den digitala mognaden

Exklusiv intervju i Process Nordic.

Plus

Samverka affärsmässigt

Allt fler företag vill arbeta med industriell symbios där ett företags restprodukt eller restvärme blir en resurs hos någon annan. Vi har besökt Kemira i Helsingborg som har lång erfarenhet av detta.

”Transportfusk kan stoppas”

Från bokhandel till e-handel

SL-buss i brandolycka

SSM renodlar – avyttrar entreprenaddelen

Tuff kostnadsjakt och koncentration till kärnverksamheten är viktiga inslag när bostadsutvecklaren SSM anpassar organisationen efter målgruppens försämrade möjligheter att finansiera sina bostäder. Samtidigt inleds ett strategiskt samarbete med bostadsbyggaren Mecon Bygg.

Daf miljardsatsar för fortsatt tillväxt

Det går bra för lastbilstillverkaren Daf, så bra att företaget nu aviserar en investering på motsvarande en bit över två miljarder kronor i hyttfabriken i Westerlo.

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

Klarsignal för nya E10

Hon blir Wästbyggs nya Stockholmschef

Ny strategi att behandla tuberkulos

DSM gör förvärv

Växjö nästa för Hydroscand

Coromatic får ny ägare

Uppländskt uppdrag för Peab

De två bolagen går samman

Nytt bostadsområde byggs i Ale kommun

Ledare: Vårbudget utan svar

1

Stora bostadsbyggen på Slakthusområdet

Förändringar i producentansvaret riskerar snedvrida konkurrensen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111