23948sdkhjf

Underhållsmässan laddar för 2020

| Av Christer Åkerlundh | UochD | Tipsa redaktionen

Även om 2020 kan kännas långt borta just nu, så pågår förberedelserna för Underhållsmässan för fullt. Mötesplatsen, som växer stadigt från år till år, presenterar många intressanta nyheter.

Den branschöverskridande Underhållsmässan är norra Europas största och snabbast växande mässa för driftsäkerhets- och underhållsfrågor. Här samlas beslutsfattare och tekniker från industrin och fastighetsbranschen för kompetensutveckling, för att utbyta erfarenheter och för att göra affärer.

Underhåll 2018 samlade 10 procent fler utställare än 2016 och 31 procent fler än 2014. Även besökarantalet ökar. 

– Den kraftiga tillväxten visar att underhållsfrågorna hamnar allt högre upp på agendan hos våra industriföretag. Från att ha betraktats som en kostnad inser allt fler beslutsfattare att dessa i stället utgör affärskritiska investeringar. Vi tror på en fortsatt ökning även 2020, säger Anna Jarnö, affärsansvarig på Underhållsmässan.

Underhållsbranschen är inte särskilt konjunkturkänslig - oavsett hur det går för Sverige kommer ett hållbart och effektivt underhåll att vara en överlevnadsfråga, menar hon.

Underhåll 2020 kommer att ha följande fem huvudspår i sitt utbildningsprogram: Digitalisering och IoT, Industriell säkerhet, Produktivitet och lönsamhet, Hållbart underhåll samt Additiv Tillverkning (3D). Att branschen blir allt mer högteknologisk är något som avspeglas bland både utställare och i seminarieprogrammet.

– På den kommande mässan lanserar vi även Skyddsombudsdagen. Seminariet hade smygpremiär på förra mässan men då under ett annat namn. Precis som senast medverkar både fackföreningar och branschens viktigaste aktörer.

Kunskapsinnehållet på Underhåll 2020 blir med andra ord mer omfattande än någonsin. Under samlingsnamnet Maintenance Academy presenteras en lång rad aktiviteter för kompetensutveckling. Dessutom återkommer konferensen Maintenance Summit i samarbete med Riksorganisationen Svenskt Underhåll.   

På Stora Scenen alternerar key note speakers med presentationer av case med smarta lösningar från olika industrigrenar. På Teknikscenen görs djupdykningar inom allt från smart maintenance till personligt skydd och industriell säkerhet.

– Nu påbörjar vi det spännande arbetet med att skapa program och aktiviteter, berättar Anna Jarnö. Syftet är precis som tidigare att lyfta fram såväl utmaningar som möjligheter inom underhållsområdet. Vi tar gärna emot förslag på intressanta case att lyfta fram, eller tips om personer man skulle vilja lyssna till på mässan.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Heldag om plaståtervinning i Ystad

Bakterier kan bli framtida strömkälla

Elva dieselstölder om dagen

Under förra året anmäldes i snitt elva dieselstölder om dagen. Det rapporterar Maskinentreprenörerna som gjort en sammanställning av statistik från Brottsförebyggande rådet.

Wallenbergmiljoner till forskningen

Läkemedel mot alkoholberoende och vaccin mot öroninflammation. Det är två områden som får del av de 75 miljoner kronor i anslag när fem nya Wallenberg Clinical Scholars utses.

Tecknar nytt avtal för biogas

Barsebäcks sista resa

Barsebäck är först ut att rivas, en pionjärroll företaget tar på allvar. – De beslut vi tar ska inte vara bäst för oss – de ska vara de bästa för hela branschen.

Nyhetsbrev

Skellefteåupphandling görs om

Elbusstillverkaren Hybricon meddelar 26 mars att den upphandling bolaget vann till Skellefteå Buss ska göras om - det har förvaltningsrätten i Umeå beslutat.

205 tips om misstänkt brottslighet i byggbranschen

Den tipslåda om brottsmisstankar i byggverksamheten som öppnats av Fair Play Bygg används allt flitigare. Förra året togs 205 tips emot, varav 82 lämnades vidare till olika myndigheter.

Hydroscand etablerar sig på Island

Svaveldioxidutsläpp vid pappersbruk

Slanka burken ny standard

Coca-Cola i Sverige lanserar Sleek Can som ny standard över hela linjen i Norden.

Del 1: Så här fungerar blockkedjor

Ordet blockkedja förknippar många med kryptovalutan Bitcoin men det kan också vara ett verktyg som är intressant för återvinningsbranschen i framtiden. Recycling lär dig i en tredelad serie mer om den spännande tekniken.

E10 byggs om

Vill ha företagens synpunkter inför upphandling

Succé för pant på Garant

Invigning nära för Metsjös fabriksutbyggnad

Eliasson till Handelskammaren

Japanska sovkojer för Stena

På fartygen Mecklenburg-Vorpommern och Skåne, som trafikerar Trelleborg-Rostock, har Stena Line installerat japanska sovkojer – kompakt, prisvärt och dessutom bekvämt, enligt rederiet.

Startskott för Bussförar-SM 2019

Måndag 25 mars gick starten för Bussförar-SM 2019, där Sveriges bästa bussförare 2019 ska utses – anmälningen till tävlingen är öppen till 21 juni.

Xeikon partner för digitaltryck på Kotkamills kartong

Ledningen har dålig koll på it

Mer än varannan it-chef tycker att företagsledningen brister i sina kunskaper om risker och potential med it, enligt en Sifo-undersökning.

Norrvidinges åkeridel växer

Till hösten återvinns batteriplasten igen

1

Finrivning på Östermalm

Rivarna får inte lämna några spår efter sig på Östra Real, alla installationer ska rivas ut men det måste göras med silkesvantar, en komplex rivning i en K-märkt byggnad full av konst. – Det blir lite finare rivning.

Ja till dubbelspår

Abilia köper Comai

Ottosson lämnar SL

Ledare: Dags att visa mod

Rekordvinst för WSP

Skjutning i spårvagn - tre döda

NCC bygger i Jönköping

Ensinger köper medicinteknikföretag

Nischad nätläkare fokuserar på ADHD

Bravida förvärvar elföretag

Jernbro stärker sin kompetens

Välbekant uppdrag för NCC

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.178