23948sdkhjf

Påbyggare shoppar i Finland

Joab-gruppen kompletterar verksamheten med påbyggnad av främst HMF-kranar genom förvärv av finska Prolift. Samtidigt utökas servicemarknaden i Finland.

1 april övergår Prolift, enligt nuvarande planer, i Joab-gruppens ägo. Prolift är baserat i Nurmijärvi cirka 3,5 mil norr om Helsingfors. Verksamheten har de senaste åren legat förhållandevis konstant i en nivå kring 35–40 miljoner kronor per år med cirka tio anställda.

Vi kompletterar vår nuvarande finska verksamhet med avancerade påbyggnader med HMF-kranar. Genom etablering i Helsingforsområdet kommer vi närmare många av våra kunder och förbättrar vår servicemarknad för hela vårt produktprogram, säger Peter Olsson, vd för Joab-gruppen.

Förvärvet är en del av företagets tillväxtstrategi och förbättrar, enligt företagsledningen, möjligheterna att växa vidare i Finland. Även Prolifts ledning ser stora fördelar md ägarbytet.

Med Joab som ägare får vi större resurser att växa och utveckla verksamheten. Vi kommer att satsa ännu mer i befintligt segment och komplettera med Joabs övriga produktprogram, säger Prolifts grundare Vesa Hiekkanen som kommer att kvarstå i verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094