23948sdkhjf

Arla introducerar ny datummärkning

Arla i Danmark introducerar ny datummärkning på den populära mjölken Arla 24 från och med juni i sommar. Istället för Bäst före kommer det att stå "ofta bra efter". Förändringen har redan gjorts på ett antal produkter i Sverige, och nu är målet att också nyansera danskarnas förhållande till hållbarhet, så god mjölk inte hamnar i diskhon.

Den ändrade datummärkningen är Arlas senaste bidrag i kampen mot matsvinn och kommer efter Arla 24 att följas av andra produktkategorier.

– Matsvinn är en stor utmaning för danska hushåll, och ett problem vi i Arla hela tiden försöker jobba med att minska. Med tillägget "ofta bra efter" på Arla 24 uppmuntrar vi danskar att förlita sig mer på sin egen bedömning. Det bästa sättet att kontrollera om mjölken går att använda är genom att använda sina sinnen och ett sunt förnuft, säger Jakob Knudsen, VD för Arla Danmark.

Arla bekämpar matsvinn på flera fronter. Sedan 2012 har Arla samarbetat med Fødevarebanken och säkrat massor av goda mejeriprodukter till socialt utsatta danskar som annars skulle ha gått till spillo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078