23948sdkhjf

Rekordorder för Kynningsrud

Utbyggnaden av Skaraborgs Sjukhus Skövde har lett till den hittills största ordern för Kynningsrud Prefab i Uddevalla som levererar betongstommen till ett värde av 290 miljoner kronor.

Skaraborgs Sjukhus Skövde har sedan länge vuxit ur sina lokaler. Bland annat är akuten byggd för att hantera cirka 25 000 patienter per år, men tar ett normalår emot långt mer än det dubbla. Samtidigt har lokalerna inte hängt med i den utveckling som följer med ny teknik och nya arbetssätt. I en anpassning till de krav som ställs av ett modernt sjukhus återstår inget annat än en rejäl utbyggnad.

Utbyggnaden omfattar två nya sjukhusbyggnader med sammanlagt cirka 67 000 kvadratmeter byggyta, en ökning med ungefär 35 procent jämfört med dagens ytor. Utbyggnaden, som beräknas vara helt färdigställd 2023, drivs som ett partneringprojekt, där byggherre, brukare, leverantörer och entreprenörer har ett öppet och nära samarbete i en gemensam organisation. Bland nyckelleverantörerna finns Kynningsrud Prefab som kom in i ett tidigt skede av projektet och bland annat medverkat i projekteringen.

Det är framsynt av byggherren Västfastigheter och generalentreprenören Byggdialog att se stommarna som en av projektets nyckelentreprenader. Västfastigheter och Byggdialog har gett oss ansvaret för att leverera en optimerad och kostnadseffektiv helhetslösning, säger Carl-Johan Appelberg, marknadschef för Kynningsrud Prefab i Uddevalla.

Med sitt värde på cirka 290 miljoner kronor är betongstommarna vår hittills största order.

Carl-Johan Appelberg lyfter fram att företaget ligger i framkant när det gäller miljöarbetet, något som uppskattas av många beställare. Som exempel nämns att företaget sedan länge använder helkrossad ballast i stället för naturgrus i betongen. I tillverkningsprocessen ingår fullständig återvinning av slamvatten, spillbetong och restbetong. Samtidigt betonar han att betongstommar lagrar värme med en lagringsförmåga som bidrar markant till att kapa de mycket dyra topparna i energiförbrukningen under kalla vinterdagar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14