23948sdkhjf

Rekordorder för Kynningsrud

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Utbyggnaden av Skaraborgs Sjukhus Skövde har lett till den hittills största ordern för Kynningsrud Prefab i Uddevalla som levererar betongstommen till ett värde av 290 miljoner kronor.

Skaraborgs Sjukhus Skövde har sedan länge vuxit ur sina lokaler. Bland annat är akuten byggd för att hantera cirka 25 000 patienter per år, men tar ett normalår emot långt mer än det dubbla. Samtidigt har lokalerna inte hängt med i den utveckling som följer med ny teknik och nya arbetssätt. I en anpassning till de krav som ställs av ett modernt sjukhus återstår inget annat än en rejäl utbyggnad.

Utbyggnaden omfattar två nya sjukhusbyggnader med sammanlagt cirka 67 000 kvadratmeter byggyta, en ökning med ungefär 35 procent jämfört med dagens ytor. Utbyggnaden, som beräknas vara helt färdigställd 2023, drivs som ett partneringprojekt, där byggherre, brukare, leverantörer och entreprenörer har ett öppet och nära samarbete i en gemensam organisation. Bland nyckelleverantörerna finns Kynningsrud Prefab som kom in i ett tidigt skede av projektet och bland annat medverkat i projekteringen.

Det är framsynt av byggherren Västfastigheter och generalentreprenören Byggdialog att se stommarna som en av projektets nyckelentreprenader. Västfastigheter och Byggdialog har gett oss ansvaret för att leverera en optimerad och kostnadseffektiv helhetslösning, säger Carl-Johan Appelberg, marknadschef för Kynningsrud Prefab i Uddevalla.

Med sitt värde på cirka 290 miljoner kronor är betongstommarna vår hittills största order.

Carl-Johan Appelberg lyfter fram att företaget ligger i framkant när det gäller miljöarbetet, något som uppskattas av många beställare. Som exempel nämns att företaget sedan länge använder helkrossad ballast i stället för naturgrus i betongen. I tillverkningsprocessen ingår fullständig återvinning av slamvatten, spillbetong och restbetong. Samtidigt betonar han att betongstommar lagrar värme med en lagringsförmåga som bidrar markant till att kapa de mycket dyra topparna i energiförbrukningen under kalla vinterdagar.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

”Transportfusk kan stoppas”

Från bokhandel till e-handel

SL-buss i brandolycka

SSM renodlar – avyttrar entreprenaddelen

Tuff kostnadsjakt och koncentration till kärnverksamheten är viktiga inslag när bostadsutvecklaren SSM anpassar organisationen efter målgruppens försämrade möjligheter att finansiera sina bostäder. Samtidigt inleds ett strategiskt samarbete med bostadsbyggaren Mecon Bygg.

Daf miljardsatsar för fortsatt tillväxt

Det går bra för lastbilstillverkaren Daf, så bra att företaget nu aviserar en investering på motsvarande en bit över två miljarder kronor i hyttfabriken i Westerlo.

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

Nyhetsbrev

Bäst i landet på avfallshantering

Nöjda kunder och bra miljövärden för förnybara drivmedel och matavfallsinsamling avgjorde när landets bästa bästa kommun på avfallshantering utsågs igår.

Peab bygger naturnära

Ett helt nytt bostadsområde ska byggas i Sollentuna.

Liten rigg med stor räckvidd

Sandviks nya topphammarrigg får plats på en släpvagn, enligt företaget tar aggregatet sig fram nästan överallt och den ska passa för både anläggningsjobb, tunneldrivning och stenindustrin.

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Risk för brittisk stålkollaps

Busskuren som renar luften

Avancerad pålning för Sveriges första AC Marriott-hotel

Ibland är det trångt på riktigt – järnvägen dundrar förbi bara några meter från bygget och hela tomten går åt när Constrera bygger hotell tillsammans med Vi Invest i Solna.

Rottneros massa nu fossilfri

Klarsignal för nya E10

Peab asfalterar i Olofström

Klockan tickar för Bergnäsbron

Hon blir Wästbyggs nya Stockholmschef

Ny säckfabrik invigdes av näringsministern

Avfall Sverige avbryter samarbete kring förpackningar

Avfall Sveriges styrelse har beslutat att tills vidare avbryta arbetet med den samverkansplattform som skapats med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Samarbete ska minska matsvinn i livsmedelsbranschen

Nya krafter i Svenska Förpackningsgillet

Ny strategi att behandla tuberkulos

DSM gör förvärv

Växjö nästa för Hydroscand

Coromatic får ny ägare

Uppländskt uppdrag för Peab

De två bolagen går samman

Nytt bostadsområde byggs i Ale kommun

Ledare: Vårbudget utan svar

1

Stora bostadsbyggen på Slakthusområdet

Förändringar i producentansvaret riskerar snedvrida konkurrensen

SIS får nytt namn och utseende

Ny hållbarhetschef på Svevia

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127