23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Nordiske Medier Newsroom

Krogkonkurserna fortsätter öka

Krogkonkurserna ökade kraftigt 2018 och det fortsätter på samma sätt under 2019. Konkurserna i restaurang- och hotellbranschen ökade i januari med 12 procent. Det är den största ökningen av alla branscher som finns med i Upplysningscentralens månadsstatistik. Totalt ökade konkurserna i Sverige med i genomsnitt 5 procent.

Richard Damberg, ekonom på UC, konstaterar att det varit en tuff start på det nya året för restaurangbranschen.

– Enligt SCB upplever restaurangnäringen en nolltillväxt, bortsett från hotell och trafiknära restauranger, efter flera år av kraftig tillväxt. Det ligger helt i linje med vad vår statistik visar och trenden tycks vara ihållande, trots vår konsumtionsvilja och benägenhet att äta ute.

I restaurangbranschen liksom i byggbranschen ökar också antalet bolag som får sämst riskklass hos UC.

– Ökad konkurrens och ökat användande av aktiebolag som brottsverktyg är två förklaringar till att konkurserna ökar, säger Richard Damberg.

38 företag i restaurang- och hotellbranschen gick i konkurs i januari.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|