23948sdkhjf

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Måndagen 4 mars släpper Viking Line biljetterna till sammanlagt tre kryssningsavgångar under politikerveckan i Almedalen, skräddarsydda för att kunna besöka Moderaternas, Liberalernas respektive Socialdemokraternas dagar. Den som är intresserad av att upptäcka Visby och Gotland i stort kan också välja på ett antal olika upplevelsepaket i området.

I vanliga fall avgår nöjeskryssaren Viking Cinderella från Stadsgården i Stockholm till Mariehamn på Åland och tillbaka under hela året. Men nu lanseras möjligheten att i stället ta Cinderella till Almedalsveckan i Visby via Mariehamn som angörs på både ut- och hemresan. De tre separata kryssningarna med måltider och hamndunkandet i Mariehamn ger möjlighet att både handla taxfree och vila ut sig efter en hektisk Almedalsupplevelse, något som är omöjligt ombord på Destinations Gotlands fartyg. Kryssningarna  kommer att avgå från huvudstaden den 30 juni, 2 juli och 4 juli.

Just nu finns resor till Visby ännu att köpa via flyg eller båt, men i princip alla boenden inne i staden är slut och där ingår nästan alltid kravet att desenären måste boka hela veckan även om bara ett par nätter utnyttjas. 

Så Viking Line erbjuder ett alternativ som säkert kommer att locka många som bara behöver vara i Visby en dag. Tidigare försök med kryssningar till Almedalsveckan har dock inte slagit väl, men då var det en kryssare som låg på redden hela veckan och alla som ville i land fick åka slup fram och åter. Rederiet genomförde endast en säsong, men Viking Line har ett helt annat upplägg:

Det här är första gången som Viking Line erbjuder skräddarsydda Almedalskryssningar. Såväl företag, organisationer som mindre grupper kan nu ta havsvägen från Stockholm till Visby. För en optimal uppladdning kan man exempelvis inleda Almedalsvistelsen med en konferens ombord, följt av Svenska Kocklandslagets smakrika buffé, och därefter utvilad och förberedd ta sig an en intensiv dag i vimlet, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Även privatpersoner som är nyfikna på den populära Almedalsveckan eller som vill upptäcka Visby med omnejd, är varmt välkomna till de tre kryssningarna.

Tillsammans med turismnäringen på Gotland har vi tagit fram upplevelsepaket både för barnfamiljer och andra Gotlandsnyfikna, såsom heldag i Kneippbyn, stadsvandring med guide inne i Visby eller guidad tur med panoramabuss kring Visby med omnejd. För resenärernas bekvämlighet kommer det även att finnas möjlighet att ta specialbussar som går direkt från Cinderellas hamnplats vid kaj 7 till Österport inne i Visby, säger Kenneth Gustavsson.

Priserna för boende i Visby och resor dit under just Almedalsveckan är skyhöga. Så vad kostar en dag i Visby med Viking då? Jo exakt 2 415 kronor, och då ingår Svenska Kocklandslagets middagsbuffé, frokost på utresan samt brunch med skaldjursbuffé på hemresa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094