23948sdkhjf

Ny plattform för automatiserad palltransport

Interroll introducerar en modulbaserad plattform för palltransport. Den nya transportplattformen MPP (Modular Pallet Conveyor Platform) är ett tillägg till Interrolls rullfackssystem Pallet & Carton Flow Storage System.

Interrolls nya lösning MPP för systemintegratörer och OEM är ett mångsidigt palltransportsystem som kännetecknas av flexibel modulutformning. Tillsammans med beprövade Pallet & Carton Flow Storage System är den nya plattformen lämpat för att bygga heltäckande pallagrings- och transportlösningar av alla slag.

Till skillnad från flödeslagringssystemet, där pallar buffras i mellanlagringsytor på graviterande rullbanor med hjälp av tyngdkraften, är MPP ett motordrivet transportsystem för pallar. Beroende på tillämpning drivs drivenheten av växel- eller trummotorer, vilket även möjliggör skapandet av rullbanor med trycklös ackumulering.

Det helt modulära systemet kan planeras och ordnas med Interrolls layout-verktyg. MPP består av kedje- eller rulltransportörer, liksom ytterligare moduler som transferenheter och vridbord. Unika moduler för specialfunktioner finns också tillgängliga.

Modulerna är samordnade och förmonterade vid leverans för att göra installationen så enkel som möjlig. Dessutom kan systemet ändras eller expanderas vid ett senare tillfälle.

Beroende på transportördesign och valda moduler kan pallar som väger upp till 1 200 kg transporteras med en topphastighet på 0,5 m/s. Delarna i systemet har garanterad funktion inom temperaturintervallet -28 till + 40° C, vilket betyder att MPP även kan användas vid låga temperaturer. Beroende på vilket styrsystem som används kan systemet utformas annorlunda, för olika vikter, till exempel med variabel hastighet eller med en integrerad positioneringsfunktion.

Pallinspektionsstationer kan också installeras längs transportören på begäran. Dessa möjliggör kontroll av dimensioner, vikt, skick eller lämplighet hos pallarna på rullbanan. Utöver detta har Interroll lagt stor vikt vid optimal arbetsplatssäkerhet och en hälsosam arbetsmiljö.

Det nya MPP-systemet har genomgått extrema uthållighets- och belastningstester innan det nu lanseras på marknaden. Det uppfyller alla gällande säkerhetsbestämmelser och genererar en ljudnivå på bara 68 dB (A) under drift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063