23948sdkhjf

Positivt för Camanio

Både intäkterna och omsättningen ökade närmast det dubbla för robotikbolaget.

Robotik- och hjälpmedelsföretaget Camanio care årsbokslut visade på totala intäkter på 14 422 (7 279) och en nettoomsättning på 11 466 tkr (6 604 tkr). Rörelseresultatet för bolaget uppgick till -17 691 tkr (-16 802 tkr).

Ökningen av de totala intäkterna berodde bland annat på en större investeringsvilja hos kommunerna skriver bolagets vd Catharina Borgenstierna i sin vd-kommentar.

– Intäktsökningen drevs av en större efterfrågan av våra lösningar och ökad investeringsvilja hos svenska kommuner. Dessutom påverkade förvärvet av Vital Integration omsättningen positivt under kvartalet.

Vital smart care är en digital tjänsteplattform som binder ihop framtida vård- och omsorgstjänster i hemmet.

– Men det kommer bli ännu bättre. Genom Vital smart care kopplar vi upp våra tjänster och produkter med varandra och till molnet. Det innebär att vi kan samla in data från ett ekosystem av olika sensorer som larm, kameror, lås, spisvakter och kognitiva hjälpmedel. Vi integrerar också data genom ICE, en hälsohub, som kopplar ihop medicinsk mätutrustning och sensorer i hemmet för att leverera data in mot vården för patienter med kroniska sjukdomar. Vi tror på datainsamling för en effektiv och värdig vård och omsorg i hemmet. Det öppnar för nya analyser och affärsmöjligheter, kommenterar Catharina Borgenstierna.

Bolaget ser att investeringsviljan och acceptansen för modern välfärdsteknik har ökat hos kommunerna. Intresset för välfärdstekniska lösningar utom,lands är mycket stort och bolaget har bland annat ett dotterbolag i USA och distributörer i Asien, Mellanöstern, Hongkong, Australien och i ett 10-tal europeiska länder.

– Mot bakgrund av detta gör styrelsen bedömningen att bolaget är rätt positionerat för att mångdubbla omsättningen under de närmaste åren. Vi står inför en mycket intressant resa. Bedömningen bygger på att vårdorganisationer fortsätter att öka satsningarna på välfärdsteknik och naturligtvis att vi fortsätter investera i ett konkurrenskraftigt produkt- och tjänsteutbud.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078