23948sdkhjf

Hållbar Norjehistoria

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

40 procent minskade utsläpp av lösningsmedel utlovas sedan Norje Smidesfabrik bytt till en ny och hårdare färg på sina redskap

Sedan årsskiftet lackerar Norje Smidesfabrik alla sina redskap med en helt ny 2-komponentsfärg, som utlovas minska utsläppen av lösningsmedel med 40 procent. Eftersom den nya färgen dessutom är hårdare, ska den också klara slitage bättre.

Samtidigt introduceras en ny produktmodell i standardsortimentet. Den är baserad på den befintliga planeringsskopan, men byggd i Hardox för att klara fler drifttimmar.

Detta är viktiga kvalitetshöjningar som kommer att märkas det kommande året. Med det klimatfokus som nu råder kommer det att ställas höga krav på oss alla. Därför ser vi det som en viktig del i vårt arbete att kunna erbjuda marknaden trygga och långsiktiga produkter, säger Jonna Hermansson, vd på Norje Smidesfabrik.

Produktutvecklingen ingår i ett brett miljöarbete som, enligt företagsledningen, hittills resulterat i en årlig minskning av koldioxidutsläppen med 200 ton.

Bland annat har en oljepanna ersatts av en pelletspanna, i fabriken har cirka 1 000 lysrör bytts ut mot ledlysrör. Dieseltruckar har bytts ut mot eldrivna truckar samtidigt som värme- och ventilationsanläggningen har byggts ut med en värmeväxlare, något som inte bara sänkt energiförbrukningen utan också förbättrat inomhusklimatet, enligt företagsledningen.

Vi är omtänksamma och gör vad vi kan för att främja en klimatsmart framtid, lovar Jonna Hermansson.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Plast på kartong ett minne blott?

Stora Enso lanserar nya kartongkvaliteter med barriärer för att ersätta plast i livsmedelsförpackningar.

KraussMaffei skär ner i Tyskland

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

”Vi ska vara nära verkligheten”

Ett laddat Dynapac har fått fart på försäljningen, för att komma ännu längre krävs kunniga säljare – det är inte bara mekanikerna som ska kunna maskinerna.

”Era röster väger tungt”

ME tror att branschen kan göra mycket för att få fler att bli maskinförare –  och sedan också stanna i branschen.

Mindre utsläpp med hjälp av AI

Mindre utsläpp, snabbare produktion och lägre kostnader är målet för ett forskningsprojekt som ska utreda möjligheterna att begränsa koldioxidutsläpp med hjälp av artificiell intelligens.

Nyhetsbrev

Corona-oro får svenskt bolag att lyfta

Brommabolaget får stororder från Asien på sin luftrenare. Linköpings universitetssjukhus och Karolinska institutet har bedrivit omfattade studier på bolagets teknologi som kan oskadliggöra virus redan i luften.

Kolfiberfabrik i norr står högt på önskelistan

NCC bygger i Eskilstuna

Ny studie kring medelhavskost och demens

Ledare: Enkel lösning på stort problem

Elflygspremiär i höst

Delade meningar om vägen till fossilfritt

I dag är de flesta överens om att fossila bränslen måste fasas ut – och att arbetet bör göras skyndsamt. Däremot är vägen till målet långt ifrån utstakad. Det stod klart på Stora Infradagen som nyligen arrangerades i Stockholm.

CM – en väg till ökad konkurrens

I Maskinentreprenörernas senaste konjunkturrapport strax före jul fick Trafikverket skarp kritik för att entreprenaderna generellt är för stora. Stefan Dahlgren, ordförande för CM-bolagen, hävdar att en lösning finns i Construction Management som dels ökar konkurrensen och dels kan stimulera kreativa lösningar.

Nytändning för Dynapac

Dynapac har kommit starkt sedan nya ägarna Fayat trädde in, företaget har blåst liv i sitt varumärke och lockat tillbaka storkunderna. – Vi har tagit tillbaka initiativet.

Plus

Industri 4.0 präglade teknikdagar

Vem vill bli maskinförare?

Örebro vill beveka Trafikverket

Epiroc och Luleå tekniska universitet fördjupar samarbetet

”Det är inte en dag för tidigt”

Veidekkes kvinnliga anställda ska slippa byta om på toaletten eller bakom ett skynke –  nya bodar ska öka inkluderingen.

Här kan coronaviruset diagnostiseras i Sverige

Infraprojekt nominerade till arkitektpris

10 mars presenteras vinnaren bland de fyra anläggningar som nominerats till Trafikverkets arkitekturpris 2019. Samtliga nominerade förslag finns i de tre storstadsområdena och är uppförda av externa byggherrar.

Slutar som VD

Fem snabba frågor...

...till Peter Örn som kommer att vara moderator på Kollektivtrafikdagen 13 maj i år, ett av årets viktigaste branschmöten.

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Oklart om klimakteriet

Projekterar för slutförvaret

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11