23948sdkhjf

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Sveriges fordonsflotta ska vara helt fossilfri 2030, ett årtal som faktiskt inte är mycket längre än tio år bort. Kollektivtrafiken ligger långt fram redan i dag, nästan alla tåg och flertalet bussar går redan på förnyelsebara drivmedel. Men regelverket är krångligt när det gäller exempelvis biodiesel som HVO och RME, frågorna fler än svaren.

I alla fall fram till 15 maj då allt detta tas upp på Kollektivtrafikdagen på Quality Hotel Friends invid nationalarenan i Solna. Ett specialblock behandlar framtidens fordon och drivmedel. Vi får en genomgång om drivmedel och regelverk i en föränderlig värld av Ebba Tamm, ansvarig för produkter och miljöinformation på SPBI, Svenska Petrolium och Biodrivmedel Institutet.

Elbussar är på stark frammarsch i den svenska stadstrafiken. Men vem ska äga elbussarna och infrastrukturen såsom laddstolpar? Anna Grönlund, branschchef på Sveriges Bussföretag reder ut begreppen. Malin Aldenius, VTI, tar också upp elektrifieringen av busstrafiken, hon lyfter utmaningar och möjligheter under Kollektivtrafikdagen.

Allt detta och mycket mer kommer att avhandlas på Kollektivtrafikdagen 15 maj. Klicka HÄR för mer information och för att anmäla deltagande!

Kollektivtrafikdagen arrangeras av tidningen Trafikforum för 12:e året i år. Huvudpartner är Hogia, övriga parners är Evobus Sverige, Scania, VDL Bus & Coach, Mobitec, Infospread och Bra Vision.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.131