23948sdkhjf

Mässa för stående skogsmaskiner

Om två år öppnas portarna till ett helt nytt mässkoncept – stående skogsmaskiner – på Solvalla.

Efter två lyckade mässor med fokus på entreprenadmaskiner ger sig nu Maskinleverantörerna in på ytterligare ett område – skogsmaskiner.

– Leverantörer av skogsmaskiner utgör en stor och väsentlig del av vår medlemskår. De mässor vi genomfört med fokus på entreprenadmaskiner har varit mycket lyckade och den allmänna uppfattningen bland leverantörerna av skogsmaskiner är att det vore en kul grej att göra en skogsmässa, säger Maskinleverantörernas vd Björn Bäckström.

Det blir nog första gången en skogsmässa genomförs med stående maskiner. Men förarna sitter i sina maskiner 200 dagar per år så det känns inte som om det finns något större behov av att ta ut maskinerna i skogen alla gånger. Valet av Solvalla som mässarena kändes naturligt då vi har goda erfarenheter därifrån med Svenska Maskinmässan. Solvalla ligger bra placerad nära Stockholms centrum och i nära anslutning till goda kommunikationsmedel. Därför var valet av mässarena förhållandevis lätt inför premiären 3-5 juni 2021.

Tanken är att Swedish Forestry Expo ska vara en mötesplats för det storskaliga skogsbruket med maskinerna i fokus.

– Vi tror att vi tänker helt rätt eftersom världens sex största tillverkare på området vill vara med, säger Björn Bäckström.

Bland inbokade utställare finns Komatsu Forest.

– Det blir spännande att testa ett nytt koncept, med en nischad mässa. Vi vill ge besökarna en mässupplevelse av hög kvalitet där det ges utrymme att fördjupa sig i de saker som de tycker är särskilt intressanta, säger Peter Hasselryd, Komatsu Forests marknads- och försäljningschef i Sverige.

Även Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri, ser fram mot evenemanget.

– Som enda mässa i världen kommer SFE 2021 att ha fokus enbart på skogsmaskiner och utrustning för kortvirkesmetoden, säger han.

Till skillnad från Svenska Maskinmässan är mässan öppen för alla utställare med maskiner och tillbehör, relevanta för storskaligt skogsbruk. Det betyder alltså att även andra än Maskinleverantörernas medlemmar är välkomna som utställare.

– Vi vill erbjuda en lättillgänglig mötesplats där man som besökare kan uppleva alla utställare på en överskådlig yta. Tanken är också att komplettera utställningen med möten och seminarier eftersom vårt intryck är att kunskapsöverföring är en viktig del av upplevelsen, säger Björn Bäckström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094