23948sdkhjf

BDX möblerar om

BDX organiserar om verksamheten – nya divisioner ska stärka företaget på alla plan.

BDX ser tillbaka på tre bra år och anser att tiden är mogen att ta nästa steg.

Företaget organiserar därför om verksamheten i syfte att stärkas både centralt, lokalt och regionalt.

Omorganisationen innebär att fyra divisioner ska bli två: division Entreprenad, som har sin bas i företagets nuvarande struktur, och den nya divisionen Industri och Logistisk, som ska samla företagets maskin- och transporttjänster, logistiktjänster samt industriverksamheten.

Företaget ändrar också sin geografiska indelning.

För division Entreprenad innebär det bland annat att affärsområde Väg och Mark Norrbotten delas upp i affärsområde Mark och affärsområde Väg.

Division Industri och Logistik delas i tre regioner: Nord, Mitt och Syd.

Enligt BDX kommer fokus att ligga allt mer på marknad och försäljning i den nya organisationen, med en tydlig strategisk affärsutveckling och ett förstärkt och koordinerat sälj- och marknadsarbete.

En ny koncernstab ska jobba över hela organsationen och samla HR och affärsutveckling, inköp, kvalitet, IT samt fastigheter.

Två nya funktioner införs också: medleverantörsfunktion samt en hållbarhetsfunktion.

Ekonomifunktionerna ska samlas i Ekonomi och Finans, som också ska ta sig an ett par nya funktioner: Bolagsförvärv/avyttringar samt Riskhantering.

– Vi har en spännande och positiv utveckling bakom oss – och vi har en minst lika spännande framtid framför oss. Både att vi nu på ett tydligare sätt närmar oss marknaden samtidigt som vi ytterligare nyttjar den potential som finns i alla våra verksamheter och medarbetare. Vårt erbjudande till marknaden kommer att vara ännu starkare, säger Fredrik Persson, vd BDX Företagen, i pressmeddelandet.

Den nya organisationen trädde i kraft den 1 februari.

Läs mer om: BDX
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08