23948sdkhjf

Komatsu på klimatlistan

Maskintillverkarens miljöansträngningar uppmärksammas.

Japanska maskintillverkaren Komatsu låter meddela att företaget fått plats på CDP:s A-lista för miljövänliga och klimatsmarta företag 2018.

Bakom listan står den ideella miljöinformationsplattformen CDP (Carbon Disclosure Projekt).

CDP begär årligen in uppgifter från företagen som får beskriva hur de påverkar miljön med mera.

Företagen bedöms sedan och poängsätts med betygen A till D, med fokus på hur de hanterar till exempel klimatförändringar.

Enligt ett pressmeddelande prioriterar Komatsu sina miljöaktiviteter högt och företaget lyfter särskilt fram sitt Smart Construction, där maskinerna anänder smarta kontroll- och reglersystem samt Internet of Things, för att  minska koldioxidutsläppen under maskinens livstid.

Komatsu hävdar också att de på andra sätt arbetar för att spara energi på arbetsplatserna och att företagets ambition är att  genomföra aktiviteter för att uppnå ett samhälle med låga koldioxidutsläpp.

CDP:s vd Paul Simpson säger i pressmeddelandet att han gratulerar de företag som tagit sig in på A-listan 2018.

– Eftersom många företag tar miljöriskerna på allvar, blir det allt tydligare att dessa företag ligger i framkant. Företagen erbjuder lösningar, gör framsteg och ser nya möjligheter i övergången till en mer hållbar ekonomi. Vi måste genast, på alla nivåer, påskynda miljöåtgärder för att uppfylla målen i Parisavtalet och nå en hållbar utveckling. Det är uppenbart att företagen spelar en allt viktigare roll i övergången och företag på A-listan utgör ett väsentligt bidrag till att uppnå dessa mål.

Hela A-listan finns här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094