23948sdkhjf

Ron-Plastic AB får ny ägare

Han ser stor potential i företaget

Mikael Halling har förvärvat 100 procent av Ronnebyföretaget Ron-Plastic, av dess förre ägare Kjell Hedlund. Ägarskiftet genomfördes den 8 februari.

-Jag ser en stor potential i företaget och byggnaderna ligger på ett bra ställe som man skulle kunna utveckla ordentligt, säger Mikael Halling till Plastforum. 

Ron-Plastic arbetar med tillverkning av produkter i glasfiberarmerad polyester, så väl på underleverantörsbasis som med egna produkter. 

-Den förre ägaren, Kjell Hedlund ville dra sig tillbaka och jag tycker det vore väldigt synd att ett så välinarbetat företag skulle gå till spillo, så jag bestämde mig för att köpa bolaget, säger Halling.  

Företaget levererar idag produkter mot fyra företag på underleverantörsbasis. Därutöver tillverkar och säljer bolaget produkter i form av badtunnor, pooler, båtar, flaggstänger och sandlådor.  

Tillverkningstekniken som används är handuppläggning. Det finns även en injiceringsmaskin i huset.  

-Men den använder vi inte. Personalen känner inte att de har lika bra överblick över produkterna när de är färdiga som när man lägger skikten för hand, säger Halling. 

Mikael instämmer i att arbetet tar lite längre tid när alla produkter läggs upp för hand, men samtidigt ser han det som en trygghet.  

Mikael Halling har stor erfarenhet av produktionsverksamhet i största allmänhet men är helt ny in i bolaget.  

Bolaget har en omsättning på cirka 3 MSEK och har två anställda samt en timanställd.  

Idag visar företaget inget resultat, men går heller inte back, men det ser Mikael Halling inte som något negativt. Han väljer att se det som en morot. 

-Det ska bli roligt och det finns en jättestor potential i bolaget, säger Halling. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156