23948sdkhjf

Emission efter försenad milstolpe

Forskningsbolaget Camurus föreslår emission om 400 miljoner kronor efter försenad milstolpebetalning från bolagets amerikanska partner.

I december 2018 erhöll Camurus amerikanska partner Braeburn ett tentativt godkännande från FDA för Brixadi (CAM2038) för behandling av opioidberoende. Beslutet innebar en försening av den milstolpesbetalning från Braeburn om 35 miljoner dollar som utfaller vid slutligt godkännande för försäljning från FDA.

Mot bakgrund av den försenade milstolpesbetalningen från Braeburn har Camurus styrelse beslutat att genomföra en företrädesemission till ett värde av 400 miljoner kronor med företrädesrätt för bolagets aktieägare för att säkerställa fortsatt framgångsrik utveckling i enlighet med bolagets affärsplan och strategi. Samtidigt redovisar bolaget ett resultat efter skatt på -87,1 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Till Di.se säger vd Fredrik Tiberg att han tror att positivt kassaflöde kommer under andra halvåret 2020.

Den föreslagna företrädesemissionen förväntas möjliggöra för Camurus att finansiera lansering och marknadsföring i Europa och Australien av bolagets nyligen godkända långtidsverkande depåläkemedel, Buvidal, för behandling av opioidberoende, att genomföra fas III-studier av CAM2029 för behandling av akromegali och neuroendokrina tumörer, samt att avancera andra prioriterade utvecklingsprogram, inklusive CAM2043 för behandling av pulmonell arteriell hypertension, PAH, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen är fullt garanterad, inklusive åtaganden från bolagets största ägare Sandberg Development att teckna aktier för 75 miljoner kronor och från bolagets vd Fredrik Tiberg att teckna aktier för 5 miljoner kronor. Dessutom har bolaget fått tecknings- och garantiåtaganden från ett antal andra ägare samt från aktörer som inte är ägare, inklusive Gladiator och Fjärde AP-fonden.

De fullständiga emissionsvillkoren, inklusive teckningskurs och antalet nya aktier, kommer fastställas av styrelsen och offentliggöras senast den 28 februari 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08