23948sdkhjf

De tar plats i inkubatorn på KI innovations

Inkubatorsprogrammet Drive stöttar life science-bolag under flera år. Nu har fyra nya bolag antagits.

Bland de 14 bolag som redan är en del av KI innovations inkubatorprogram finns till exempel Medituner, en teknologi för monitorering och egenvård för patienter med svår astma, och Heartrunner Sweden med livräddarappen SMSLivräddare.

De fyra nya bolagen som antagits är:

  • AnaCardio som har testat ett endogent peptidhormon som har visat en dramatisk förbättring av utgången efter en hjärtsvikt utan negativ effekt. Detta potentiella läkemedel kommer att förbättra såväl symtom som överlevnad vid hjärtsvikt.
  • Phoodster som är ett företagshälsoprogram, Holistal, som erbjuder anställda möjligheten att förbättra sin hälsa och sin energi. Utformad av vårdpersonal, möjliggör Holistals mobila hälsoverktyg förbättrade kostvanor och livsstilsvanor.
  • Collective minds radiology är en online plattform för radiologer för att dela data och expertis för att gemensamt skapa diagnos kring avbildningsfynd och på så sätt lära sig av andra.
  • Cartana som är ett svenskt bioteknikföretag som kartlägger genuttryck i hjärnvävnaden via In Situ Sequencing, ISS, den 4: e generationen av sekvenseringsteknik.

– Vi är både stolta och glada över att få välkomna våra nya bolag till KI Innovations. De går helt i linje med den typ av nytänkande, kreativ och värdeskapande verksamhet som vi vill stödja och hjälpa vidare mot marknad, säger Christian Krog-Jensen, ansvarig för inkubatorprogrammet Drive på KI Innovations.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078