23948sdkhjf

VSM Entreprenad får uppdrag på Västlänken

Målen är högt ställda när VSM Entreprenad sköter både schakter och transporter på en av entreprenaderna i Göteborg.

VSM Entreprenad ska sköta masshanteringen vid NCC:s entreprenad vid Centralen.

I december kunde Leveranstidningen Entreprenad berätta att Bellman Group köpt Samgräv, ett förvärv som skulle stärka hela koncernen i västra Sverige.

Nu avslöjar Bellman Group att ett av de andra företagen i gruppen, VSM Entreprenad (som förvärvades av Bellman Group i fjol somras), kammat hem ett stort uppdrag i just Göteborg – i jätteprojektet Västlänken.

Enligt ett pressmeddelande ska VSM Entreprenad sköta masshanteringen vid NCC:s entreprenad vid Centralen.

Uppdraget, som uppges vara värt cirka 200 miljoner kronor, innebär att VSM Entreprenad ska ta sig an schakter och transporter, företaget ska också sköta transporterna av det återfyllnadsmaterial som behövs.

Tanken är att uppdraget ska utföras som ett samverkansprojekt där underentreprenören VSM och beställaren NCC ska försöka hitta de finansiellt, tekniskt och miljömässigt bästa lösningarna.

Målen uppges vara högt ställda när det gäller både miljö, arbetsmiljö och kvalitet och enligt pressmeddelandet ska VSM Entreprenad och NCC samarbeta med Volvo CE och Volvo Lastbilar för att hitta lämpliga metoder, maskiner, fordonskombinationer och digitala lösningar.

– För att kunna tillgodose delprojektets behov på bästa sätt kommer fyra av våra medarbetare att arbeta i projektet på heltid med transportledning och KMA-frågor på plats. Det kommer bli en nyckel till en lyckad entreprenad, säger VSM Entreprenads vd Magnus Persson i pressmeddelandet.

Arbetet påbörjades i januari och VSM Entreprenad ska vara klara med sitt arbete 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094