23948sdkhjf

Tetra Pak har utsett ny VD

Tetra Paks mångårige vd Dennis Jönsson har bestämt sig för att trappa ner. Efter 14 år på posten som vd för världens största förpackningsföretag och totalt 36 år i företaget slutar han.

Till ny koncernchef och vd har styrelsen i Tetra Laval Group utsett Adolfo Orive 55 år. Också han har gjort en lång karriär inom Tetra Pak. Han kom till företaget 1993 och blev medlem i Tetra Pak Global Leadership Team 2014. Han har haft flera ledande befattningar inom koncernen bl a VD för Colombia, Spanien och Cluster Vice President North- och Central Europe och idag är han Cluster Vice President, North Central och South America.

Adolfo Orive har en har en kandidatexamen i Industrial Engineering vid Ibero-American University (IBERO), Mexiko och en Masters i företagsekonomi vid Mexiko Autonomous Institute of Technology (ITAM), Mexiko. Adolfo Orive tillträder som koncernchef och vd den 1 april.

Tetra Pak är världens ledande förpackningsföretag för flytande livsmedel och finns i princip i alla världens hörn. Med 24 800 anställda genererade företaget intäkter på 11,5 miljarder euro 2017. I Sverige där företaget startade en gång på 1950-talet av bröderna Gadd och Hans Rausing har man fortfarande merparten av sin utveckling och tillverkning av förpackningsmaskiner. I Lund jobbar omkring 4 000 personer.

Tetra Pak ingår i Tetra Laval-koncernen som även inbegriper processutrustning för mejeriindustrin i företaget DeLaval och förpackningsföretaget Sidel med Gebo Cermex som tillverkar och utvecklar plastflaskor, fyllningsmaskiner och packmaskiner för dryckesindustrin. Tetra-Laval koncernen hade gemensamt intäkter på 13,9 miljarder euro 2017 och ca 35 000 anställda i 170 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079