23948sdkhjf

Malander och Monstein till Kollektivtrafikdagen

Sofia Malander är vd för Östgötatrafiken och Christian Monstein är innovationschef i Transdev – på Kollektivtrafikdagen 15 maj kommer de att ta upp hur kollektivtrafikens kostnadsökning ska kunna tämjas.

Till skillnad från de flesta visioner runt Smarta Städer, där samordning kring resurser är en förutsättning, hanteras idag samhällets olika beståndsdelar ofta var för sig med suboptimering och en spretighet gentemot användarna till följd.

Ett sådant område är den så kallade Peak-problematiken inom kollektivtrafiken som uppstår då många vill och behöver resa samtidigt med resultatet att fordonsflottor dimensioneras utifrån resetoppar och den totala kostnaden för kollektivtrafiken stiger utan att utbudet för resenärerna egentligen ökar.

Hur vill vi som samhälle nyttja våra gemensamma offentliga resurser? Vad skulle hända om vi på goda grunder lyckades förskjuta detta resandemönster, bara en aning?

Sofia Malander, vd för Östgötatrafiken och Christian Monstein, innovationschef i Transdev Sverige kommer att hur det skulle kunna gå till att både öka utbudet av kollektivtrafik och samtidigt begränsa kostnadsökningen.

Kollektivtrafikdagen 15 har just kostnadsökningen inom kollektivtrafiken som tema, flera av talarna tar upp ämnet under endagskonferensen vid Quality Hotel Friends intill Friends Arena i Solna, bland dem professor Maria Börjesson från VTI.

Deltagarna får också exempel från verkligheten, så som Barkarbystaden där självkörande elbussar redan går i linjetrafik. Nyckelpersonerna bakom projektet finns på plats under Kollektivtrafikdagen och berättar om en smart stad på riktigt.

För anmälan och mer information om programmet, klicka HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391