23948sdkhjf

Sandvik söker affärsområdeschef

Sandvik står inför ett chefsbyte i affärsområdet Mining and Rock Technology.

Lars Engström, chef för Sandvik Mining and Rock Technology, kommer att lämna företaget efter det att en efterträdare har utsetts, vilket beräknas ske under innevarande år.

Lars Engström har haft ansvar för sitt affärsområde och varit medlem i Sandviks koncernledning sedan 2016. Nu lämnar han onekligen företaget med flaggan i topp. Under hans tid som affärsområdeschef har intäkterna ökat från omkring 30 miljarder till 44 miljarder kronor och rörelsemarginalen har förbättrats från tio procent i början av 2016 till 19 procent under fjärde kvartalet 2018.

Med ett justerat rörelseresultat på 2 238 miljoner kronor under det senaste kvartalet innebar det en ny rekordnivå efter en förbättring med 42 procent jämfört med samma period 2017.

– Lars Engström har byggt en framgångsrik decentraliserad organisation och väsentligt stärkt resultaten från Sandvik Mining and Rock Technologys divisioner. Nu har vi tillsammans kommit fram till att det är dags för ett nytt ledarskap. Vi har många bra talanger inom Sandvik så jag är övertygad om att vi kommer att ha flera intresserade och motiverade kandidater till jobbet. Samtidigt är jag nöjd med att Lars kommer att stanna kvar för att säkerställa en bra övergång innan han lämnar, säger Sandviks vd och koncernchef Björn Rosengren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078