23948sdkhjf

Mathiesen in - Frydenberg ut

Hotellkedjan Scandic tillsätter Jens Mathiesen som ny vd och koncernchef – han ersätter med omedelbar verkan Even Frydenberg som lämnat bolaget.

Styrelsen för hotellkedjan har beslutat att utse Jens Mathiesen till ny vd och koncernchef med omedelbar verkan. Företrädaren Even Frydenberg har lika omedelbart lämnat bolaget. Jens Mathiesen ingår redan i koncernledning och har sedan 2008 varit landschef i Danmark.

– Styrelsen har kommit fram till att Scandic behöver ett nytt ledarskap, och då är det naturligt att gå skilda vägar. Jag vill betona att detta är en ledarskapsfråga och inte relaterat till den finansiella utvecklingen i bolaget, samt att Scandics strategiska inriktning ligger fast, säger Per G. Braathen, styrelseordförande.

Jens Mathiesen kommer inledningsvis också att vara tillförordnad landschef i Danmark till dess att en ersättare är utsedd.

För fjärde kvartalet kommer Scandic att redovisa en nettoomsättning på omkring 4 590 miljoner kronor och justerat EBITDA på omkring 480 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094