23948sdkhjf

Mer tunneljobb för Bravida

Bravida har tagit hem ytterligare ett installationskontrakt i miljardklassen för Förbifart Stockholm.

Nyligen stod det klart att Bravida ska svara för elförsörjning, belysning och VVS i Förbifart Stockholm. Nu har företaget även skrivit kontrakt för den entreprenad som gäller VA och fast brandsläckning med ett ordervärde på cirka 1,15 miljarder kronor. Tillsammans innebär det tunneljobb för drygt 2,7 miljarder kronor.

Det är tack vare vår storlek, kompetens och erfarenhet som vi kan addera den här typen av stora projekt till vår orderstock. Kontrakten för Förbifart Stockholm bidrar till en stabil framtid för Bravida, spännande arbetsuppgifter för våra medarbetare och ger möjlighet att rekrytera nya medarbetare, säger Bravidas vd och koncernchef Mattias Johansson.

Förbifart Stockholm beskrivs som ett av Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt. Den 21 kilometer långa trafikleden, varav 18 kilometer i tunnel, ska knyta samman de norra och södra länsdelarna på ett sätt som minskar trafiken avsevärt i Stockholms centrala delar. Kostnaden för projektet beräknas till cirka 27 miljarder kronor i 2009 års prisnivå.

Bravidas del i projektet inleds under första halvåret 2019 med en tre år lång design- och projekteringsfas, följd av två års produktion. Därefter följer provning och driftsättning av de tekniska systemen innan tunneln öppnar för trafik 2026. Efter öppning svarar företaget för drift och underhåll i ytterligare två år.

Bravida har tidigare erfarenheter från liknande infrastrukturprojekt där Trafikverket varit beställare, vilket vi kan dra stor nytta av i båda entreprenaderna, säger företagets projektchef Mika Sundholm.

Bedömningen är att Bravida totalt kommer att involvera cirka 60 tjänstemän och som mest drygt 500 yrkesarbetare i projektet. En ny faktor av stor betydelse är att regeringen nu kräver att bland annat Trafikverket ska införa sysselsättningsskapande åtgärder i sina upphandlingar. Enligt kontraktet ska Bravida därför i samarbete med arbetsförmedlingen skapa ett 50-tal nya arbetstillfällen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094