23948sdkhjf

Auno tar över Nobina Finland

Petri Auno har utsetts till ny vd för Nobina Finland och till medlem i Nobinas koncernledning – i dag är han senior vice president i VR Group.

Petri Auno tillträder senast 18 juni 2019. Han efterträder Tom Ward som gick i pension vid årsskiftet. Jan Bosaeus, vice koncernchef för Nobina AB, är tillförordnad vd till dess att Petri Auno tillträder.

Det är mycket glädjande att vi nu får Petri Auno som vd för Nobina Finland. Hans djupa förståelse för kollektivtrafiken och hans långa erfarenhet av ledarskap kommer att vara värdefullt för vårt finska bolag och för hela koncernen, säger Magnus Rosén, koncernchef och vd för Nobina. 

Petri Auno har arbetat nästan 20 år inom det finska kollektivtrafik- och logistikbolaget VR Group, i olika chefsbefattningar. De senaste sex åren har han varit medlem i VR Groups ledningsgrupp, med ansvar lok, lokförare och den operationella tågtrafiken. VR Group är helägt av den finska staten och verksamma inom kollektivtrafik och logistik.

Jag är mycket glad och stolt över att bli vd i Nobina Finland. Nobina har en marknadsledande position i Norden och kollektivtrafiken är avgörande för samhällsutvecklingen. I den här rollen vill jag bidra till att fortsätta utveckla kollektivtrafiken, tillsammans med Nobina Finlands kvalificerade och engagerade medarbetare, säger Petri Auno.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078