23948sdkhjf

Unimer etablerar bolag i USA

Satsningen ger positiva effekter även för svenska enheten.   

Halmstadsbaserade Unimer har sedan längre levererat plast- och gummiprodukter på den internationella marknaden, inklusive USA. Nu inleder företaget en ny fas och har startat ett dotterbolag i Minneapolis. 

En av företagets större kunder, en stor global aktör inom personsäkerhet, köper idag flera sammansatta produkter från Unimers produktionsavdelning i Halmstad. För att förenkla logistiken och säkerställa leveranserna till kunden på den nordamerikanska marknaden har retaget därför valt att etablera produktionen i USA, skriver Unimer i ett pressmeddelande. 

-Vi vet att det finns en stor potential att vara nära våra kunder på den amerikanska marknaden och etableringen i USA är ett naturligt steg för oss, säger Carl Magnusson, vd för Unimer 

Att etablera sig i andra länder är dock inget nytt för Unimer. Företaget har ett dotterbolag i Kina sedan tidigare, som främst tillser den kinesiska marknaden med produkter och komponenter inom livsmedel- och medicinteknisk plast och gummi. Där arbetar sju personer idag. 

-Vår internationella satsning kommer att öka våra volymer, säger Magnusson. Det betyder att vi även kommer att rekrytera fler medarbetare här i Halmstad, till exempel på monteringsavdelningen och på säljsidan.  

När intresset för Unimer ökar i USA ser företaget således även positiva effekter i Halmstad. Fler affärsmöjligheter öppnar sig, inte bara för monteringen utan även för försäljningen av standardsortimentet. 

-Det här är bara början, säger Carl Magnusson, som spår en ljus och expansiv tid för företaget. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094