23948sdkhjf

Durst och KBA i joint venture för digital förpackningspress

Durst, tillverkare av avancerad digital tryck- och produktionsteknik, har ingått ett 50/50 joint venture med tryckpresstillverkaren Koenig & Bauer (KBA) för gemensam utveckling och marknadsföring av en single-pass digital tryckpress för kartong och wellpapp.

Durst en ledande tillverkare av utskriftssystem med bläckstråleteknik kombinerar sin expertis med den världsomspännande tryckpresskoncernen KBA:s globala marknadsnärvaro och maskinkunnande, som med över 5 700 anställda är en av världens största utrustningsleverantörer för förpackningsproduktion.

I framtiden kommer helt automatiserade produktionslinjer att utvecklas i joint venture och distribueras över hela världen.

Bakgrunden till samarbetet är enligt de två företagen att den digitala transformationen sker också inom förpackningsindustrin, eftersom marknadens ständigt föränderliga krav inte längre kan tillgodoses med konventionell produktionsteknik. Till skillnad från i den grafiska industrin för civiltryck räcker det inte med bara en bläckstrålepress. För förpackningsproduktion finns behov av att integrera kringutrustning i en helautomatisk produktionslinje.

Det nya partnerbolaget kommer att vara baserat i Tyskland och kommer också att hantera kunderna och färgförsörjningen till pressen i nära samarbete med det globala nätverket för båda företagen.

– Durst och Koenig & Bauer är verkligen en" perfekt match ". Kombinationen av våra styrkor kommer att driva digitaliseringen i förpackningsindustrin, säger Christoph Gamper, VD för Durst Group. Båda företagen har likartade kulturer och strategisk inriktning, och båda är teknikledare inom sina områden. Med partnerskapet positionerar vi oss som en ännu starkare avancerad systemleverantör till branschen.  

Claus Bolza-Schünemann, VD för Koenig & Bauer AG, säger:

– Vi ser fram emot gemensamma innovationer och vidareutveckling av framtidsorienterade digitala trycklösningar för förpackningskartong och wellpapp, vilket ger våra kunder ett mervärde. VariJETs modulära koncept gör det möjligt att kombinera digitalt bläckstråletryck med offset- och inline-finish på kartong. Durst är den perfekta partnern för dessa mål på grund av sin existerande know-how och erfarenhet av bläckstråle och dess högkvalitativa lösningar.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094