23948sdkhjf

Norsk maskinförmedlare tar sikte på Sverige

I mer än 16 år har Plus Tech förmedlat affärer med bland annat anläggningsmaskiner i Norge. Nu riktas blickarna mot Sverige.

I höstas anställdes Ronny Svensson för att bygga upp verksamheten i norska Plus Techs svenska bolag. Företaget har specialiserat sig på förmedling av anläggningsmaskiner, lastbilar och bussar i Norge och företagets vd Karstein Berg är övertygad om att det finns en framtid även i Sverige där maskinförmedlare hittills fått stå tillbaka för bland annat auktionsverksamhet.

Det innebär mindre konkurrens. Men förmedling är också ett tryggare sätt att sälja på. Vi gör hela jobbet, besvarar frågor och upprättar köpekontrakt. Vi tar hand om allt från A till Ö vid försäljningen. På så sätt blir det tryggt för både köpare och säljare. Detta är något som saknas på den svenska marknaden, säger Karstein Berg, som också betonar att företaget redan bedrivit mycket handel med Sverige. Därmed blir det ett naturligt steg att etablera sig även öster om ”Kölen”.

Vi har möjlighet att öka exporten över gränserna. Då bör man ta hjälp av experter som kan regelverket och känner till marknaden i Sverige. Dessutom bor det 2,5 miljoner människor bara i Stor-Stockholm, vilket är hälften av hela Norges befolkning. Detta tror jag stenhårt på.

Även Ronny Svensson räknar med att det finns utrymme för ett företag som Plus Tech. Genom etableringen fylls ett tomrum i det svenska tjänsteutbudet som beskrivs som något begränsat jämfört med Norge.

Den viktigaste skillnaden är att det inte har funnits några andra alternativ än auktioner i Sverige, vilket beror på att Blocket har en så dominerande ställning. Men man får i många fall inte rätt pris för större maskiner och då är det en fördel att Plus Tech kan förmedla affärerna, säger Ronny Svensson.

Vi står för säkerheten mellan köpare och säljare. Vi ser till att allt går rätt till. Detta är något nytt i Sverige. Så fort de lär sig hur det hela fungerar kommer detta att bli bra.

Tveklöst kommer Ronny Svensson att få en nyckelfunktion för företagets fortsatta utveckling i Sverige.

Vi har märkt att svenskar ofta föredrar att prata med en svensk. Ett svenskt bolag med svenska medarbetare kommer att göra handeln både smidigare och tryggare, säger Karstein Berg som inte tror att företagets resa slutar i Sverige.

Det är enklast att börja närmast. Vi börjar i Sverige och ser hur det fungerar där. Om vi lyckas slå oss in bland svenskarna står vi väl rustade inför en framtida expansion, säger Karstein Berg som till att börja med är övertygad om att Ronny Svensson kommer att få fler kollegor innan året är slut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08