23948sdkhjf

Larsen vann Bemötandepriset

Keolis tillgänglighetsansvarige Per Larsen fick ta emot Stockholms läns landstings Bemötandepris 2018 - för bästa insatser för personer med funktionsnedsättningar inom persontrafiken.

Priset, som delades ut i Landstingshuset, instiftades 2005 med främsta syftet att uppmuntra och belöna initiativ som förbättrar bemötandet av människor med funktionsnedsättningar.

Sedan 2014 arbetar Per Larsen som tillgänglighetsansvarig på Keolis i Stockholm. Tjänsten skapades av Keolis specifikt för att driva frågor kring tillgänglighet och bemötande av resenärer med särskilda behov. Per Larsens engagemang har varit avgörande för de framsteg Keolis har gjort inom området.

– Bemötandet av resenärer med funktionsnedsättning är minst lika viktig som utrustningen och den fysiska tillgängligheten ombord på bussen. Jag vill lyfta fram vilken viktig roll förarna har när det gäller bemötandet, säger Per Larsen.

Per Larsen är bland annat initiativtagare till Keolis konceptbuss som trafikerar närtrafikens linjer 921 och 923 på Lidingö. Konceptbussen är utrustad med ett automatiskt säkerhetssystem för att förhindra att rullstolar välter. Ungefär samtidigt drog Per igång provturerna för seniorer som körs vår och höst och som har kommit att bli ett högst uppskattat inslag i våra seniorers vardag.

 Jag är väldigt glad för den här utmärkelsen! Detta kommer hjälpa mig att lyfta fram tillgänglighetsfrågorna ännu mer, säger Per Larsen.

Juryns motivering:

”Keolis Sverige AB tilldelas Stockholms läns landstings Bemötandepris för sitt arbete med att ha ett funktionshinderperspektiv i resandet. Keolis har utsett en person för att arbeta med tillgänglighet vilket är ett nyskapande och inspirerande arbetssätt samt en viktig del i det moderna sättet för persontransport”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11