23948sdkhjf

Flygskatten slopas – men det dröjer

Förra regeringen införde flygskatt sommaren 2018, med M-KD-budgeten kommer den att slopas, men inte omedelbart – förändringen infaller 1 juli 2019.

Flygskatten har hyllats av vissa men sågats av bland annat researrangörer och näringsliv som tyckte förslaget var uselt redan innan det genomfördes. Nu, ett drygt halvår senare, är det klart att flygskatten kommer att försvinna, eftersom Moderaternas och Kristdemokraternas budget antogs av riksdagen.

Som alla säkert vet finns ännu ingen regering, men den som så småningom bildas har då redan en budget att förhålla sig till, vare sig de gillar den eller inte: Den tidigare regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet var för flygskatten och fick stöd av Vänsterpartiet. De klassiska Allianspartierna, Centern, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna har hela tiden stretat emot, de ville se andra åtgärder för klimatet men ingen flygskatt. Sverigedemokraterna har också hela tiden varit emot flygskatten.

Att flygskatten slopas är alltså klart, men inte vilka konsekvenserna blir – i januari släpper Transportstyrelsen en rapport om flygskatten som troligtvis blir en av nyheterna på årliga konferensen Transportforum i Linköping 9-10 januari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11