23948sdkhjf

Segt för EQT att köpa Karo

Intresset bland aktieägarna har varit lågt för EQT:s uppköpsbud. Efter Anders Lönners hastiga bortgång förlängs nu tidsfristen.

Det var i slutet på oktober som EQT kom med sitt uppköpsbud av Karo pharma. Budet till aktieägarna var 36,90 kronon per aktie vilket motsvarande närmare 6 miljarder kronor. Men intresset har varit svalt och aktieägare har gått samman för att driva upp budet som ansetts allt för lågt.

Karo Pharmas dåvarande styrelseordförande Anders Lönner rekommenderade alla aktieägare att acceptera anbudet. Kritiken att budet var för lågt kommenterade han då till Life Science Sweden att ”det är en vanlig reaktion”. Anders Lönner avled hastigt förra helgen och styrelseledamot Håkan Åström har nu gått in som tillförordnad styrelseordförande.

Uppköpsaffären är villkorad till 90 procent – en siffra som inte på långa vägar nåtts när acceptfristen gick ut i måndags. Då hade endast 29,1 procent av aktieägarna accepterat budet. Med dessa aktier tillsammans med de 19,3 procent som EQT förvärvat kommer riskkapitalbolaget bara upp i 48,4 procent av aktieinnehavet. Långt i från de 90 procent som krävs för att affären ska gå i lås.

För några veckor sedan uppmanade Aktiespararna EQT att förlänga acceptfristen till över årsskiftet för att underlätta planering av skatt för aktieägarna. Detta har nu fått gehör och EQT meddelar att acceptfristen förlängs till kl 17:00 den 4 januari 2019.

Ända sedan EQT:s bud kom handlas aktien runt 37 kronor vilket ungefär motsvarar erbjudandet till aktieägarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.075