23948sdkhjf

Nytt tunneljobb klart för NCC på Färöarna

Det är nu bekräftat att NCC får bygga Sandøyartunneln på Färöarna i ett uppdrag värt motsvarande 1,2 miljarder svenska kronor.

I slutet av 2016 fick NCC uppdraget att bygga två vägtunnlar på Färöarna. Den första tunneln orderregistrerades 2016, medan den andra fick vänta på ett definitivt beslut från beställaren P/F Eystur- og Sandøyartunlar – Føroyar som är helägt av det färöiska landsstyret.

Nu har beställaren valt att gå vidare även med Sandøyartunneln där tunneldrivningen, enligt nuvarande planer, startar så snart den första tunneln, Eysturtunneln, är färdigsprängd.

Sandøyartunneln blir 10,5 kilometer lång och kommer att gå från Gamlarætt på Streymoy till Traðardalur på Sandøy. Två huvudmål med tunnlarna är att öka säkerheten på vägarna och att korta restiden för en stor del av ögruppens invånare till Torshavn.

NCC har varit verksamt i tunnelprojekt på Färöarna under stora delar av 2000-talet. Bland annat inleddes redan i början av det nya millenniet arbetena med Vagatunneln och Nordøtunneln.

Läs gärna mer om arbetet med Eysturtunneln här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079