23948sdkhjf

Lucka 4 - vem där?

Här bakom döljer sig önskningar om förändring i Aladdin-askens undre lager...

Bakom lucka 4 i Medtech Magazines julkalender finns Patrik Sundström, programansvarig för e-hälsa på SKL.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– Över hela världen står hälso- och sjukvårdssystemen inför stora utmaningar. Digitaliseringen förenar oss, som möjliggörare för förändring. Vi har mycket att lära av varandra och jag skulle inte tacka nej till ett samtalskalas med sådana som Rasu Shresta, Karen Lynch, Atul Gawande och Erin Bali.

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– Hade blivit superglad om det i undre lagret på Aladdin-asken låg en bred överenskommelse om en gemensam nationell kraftsamling för att riva hindren för en systemtransformation av offentlig sektor. Tänk proaktiv policyutveckling, individcentrerad lagstiftning, underlättat partnerskap mellan offentligt och näringsliv samt tydliga incitament för en hälsoresa för Sverige.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Vi befinner oss i början av en resa från golv och tak på sjukhus till en vård som levereras där jag väljer att befinna mig. Därför hoppas jag att vi under 2019 kommer få se fler tillämpningar som förenklar vardagen för människor med kronisk sjukdom. Det kanske inte blir störst, men hellre sikta högt och missa än att sikta lågt och nå fram.

Här hittar du lucka 3 där en riksdagsledamot önskar sig ett samtal från ministern...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111