23948sdkhjf

Uppsalaföretag prisades

VBN Components patenterade material belönas med tyskt innovationspris.

I veckan mottog Ulrik Beste, teknisk chef och medgrundare till VBN Components, pris av tyska AGS SPD. Priset fick företaget för sin banbrytande teknik utifrån vilken man kunnat "verka för ett tekniskt och digitalt paradigmskifte i hur industriell tillverkning och affärer för stål kommer hanteras i framtiden". 

Uppsalaföretaget utvecklar och tillverkar nya slitstarka legeringar vilka ökar livslängden och kapaciteten för industriella verktyg och komponenter, samt leder till en optimerad materialanvändning och energisnål tillverkning. 

Förutom den innovativa aspekten av priset, har juryn även tagit hänsyn till hållbarhet.  

-Att framställa legeringar på detta sätt innebär en energibesparing med cirka 90 procent, tack vare minimalt materialspill och optimerad tillverkningsteknik, skriver VBN i ett pressmeddelande. 

Uppsalaföretaget har under tio års tid utvecklat patenterade, nötningståliga legeringar vilka blir till industriella komponenter genom 3D-printning. Förutom extrem nötningstålighet, som uppnås tack vare de små, välfördelade karbiderna, är materialen med varumärket Vibenite också unika tack vare sin porfrihet.  

-Det betyder mycket att VBN Components uppmärksammas på europeisk nivå med detta pris. Tyskland är en viktig handelspartner för oss och priset öppnar för nya kontakter på en av Europas viktigaste marknader, säger Ulrik Beste. 

Priset är politiskt oberoende men instiftat av Tysklands andra största politiska parti SPD och dess företagarförening AGS med 34 000 medlemmar.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141