23948sdkhjf

Extruderingsdagar med flera höjdpunkter

Praktiska exempel var en central punkt vid tillverkarens evenemang.

Över 200 deltagare från cirka 25 nationer var på plats i tyska Stuttgart, den 15 och 16 november, när Coperion arrangerade “Extrusion Days”. Under dagarna två höll experter från Coperion samt specialister från industri och forskning, informationsföredrag om tillverkarens dubbelskruvsextrudrar och dess kringutrustning.

Vidare hölls det föredrag om specialutvecklingar för ett olika tillämpningar. Praktiska exempel på olika framgångsrikt genomförda optimeringsprocesser var en central punkt vid tillverkarens evenemang. 

En av flera demonstrationer var produktionen av en anti-block masterbatch med hjälp av dubbelskruvsextruder (ZSK 58 Mc18) och Coperions patenterade, genomströmningsökande teknologi “Feed Enhancement Technology (FET). Produktionslinjen var bestyckad med en semiautomatisk SCP-strängtransportenhet, liksom en strängpelletiseringsmaskin (SP 200) från  Coperion Pelletizing Technology. 

En annan dubbelskruvsextruder (ZSK 34 Mv PLUS) var det centrala elementet i en demonstration vid tillverkning av HMPSA (smältlims-tryckkänsliga adhesive). Här användes ett Roll-ex system som masticerade gummibollar som en komponent i recepturen för att möjliggöra kontinuerlig extrudermatning.

Genom att använda en demonstrationsextruder med transparent plastkåpa kunde Coperion Stuttgarts forsknings- och utvecklingsteam göra det möjligt för deltagarna att se hur olika utformade blandningselement säkerställer en fullständigt blandat kompound av två vätskor med olika viskositeter.  

Genom CFD, flödessimulering kunde deltagarna parallellt följa och jämföra förloppet i teori och praktik. Coperion har för övrigt implementerat denna process för att bland annat utvärdera nyutvecklade skruvelement och blandningar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062