23948sdkhjf

Bostadsbyggen i Göteborg

125 nya villor och 120 nya lägenheter planeras i Göteborg.

45 nya villor ska byggas i Bergsjön, enligt markanvisningen ska de placeras intill ett befintligt småhusområde väster om Rymdtorget, Bergsjön, ett området som i dag utgörs av kuperad naturmark.

Enligt pressmeddelandet har 17 intressenter har ansökt om markanvisningen hos fastighetskontoret och fyra aktörer har valts ut. Kommunen uppger att markanvisningen innebär att de vardera får bygga 15 småhus, upplåtna som bostadsrätter. 4D Bygg AB och Gamlestadens rör AB, som ansökt tillsammans, får bygga 15 småhus, upplåtelseform kan vara antingen bostadsrätter eller äganderätter.

I Kviberg har en markanvisning för 30 villor delats ut vid Kviberg park, ett området ligger utmed Gärdsåsgatan och merparten av tomtmarken, som angränsar till ett befintligt småhusområde, uppges vara skogbevuxen.

13 intressenter har lämnat in ansökningar för markanvisningen och fastighetskontoret har gett Veidekke Bostad AB och Studor AB markanvisningen.

I Hammarkullen ska 50 nya villor byggas.  JM AB och FB Bostad AB har fått en markreservation vid Hammarkroken, anvisningen gäller ett område cirka 600 meter sydost om Hammarkullen centrum och gäller för byggnation av cirka 50 småhus och omkring 30 lägenheter i flerbostadshus.

Området består huvudsakligen av trädbevuxen natur, det ligger intill en förskola, en skola och ett radhusområde.

I Järnbrott har Botrygg Göteborg AB och Framtidenkoncernen fått en markanvisning på cirka 120 nya lägenheter.

Området ligger utmed Marconigatans södra del. Tanken är att bygga 60 bostadsrätter och 60 hyresrätter. Botrygg Göteborg ska bygga bostadsrätterna, Förvaltnings AB Framtiden  står för hyresrätterna, och tar också på sig att bygga en förskola på en intilliggande tomt.

Enligt pressmeddelandet har bostadsbyggandet i kommunen ökat kraftigt, kommunens företrädare uppger att cirka 7 700 bostäder var under uppförande  i slutet av september, och att det är 3 700 fler än för ett år sedan.

Kommunen hänvisar till statistik som sammanställs varje kvartal, enligt dessa siffror ska Askim-Frölunda-Högsbo vara den stadsdel där flest pågående byggen sker. Andra heta områden uppges vara Östra Göteborg (Gamlestaden) och i Centrum (Krokslätt).

Enligt pressmeddelandet  påbörjades nybyggnad av närmare 1 300 bostäder under tredje kvartalet, huvuddelen var lägenheter i flerbostadshus, cirka 750 bostadsrätter och närmare 500 hyresrätter.

Antalet nybyggda lägenheter som färdigställdes under tredje kvartalet uppges vara 508: 384 i flerbostadshus och 124 småhus, de nya flerbostadshusen ska finnas bland annat i Krokslätt och Lindholmen och de nybyggda småhusen i Kortedala och Biskopsgården.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078