23948sdkhjf

Empack startar förpackningsåret

Redan i början av februari samlas förpackningsbranschen för mässa igen. Denna gång är det Malmö och Easyfairs Empack.

– Empack Malmö har ett tydligt fokus på livsmedel, hållbarhet och material och nya teknologier – några av de största utmaningarna som södra Sveriges förpackningsentusiaster helst vill se, säger Emelie Törn, projektledare på Empack. Dessa utmaningar kommer att genomsyra hela mötesplatsen och synas i såväl talarprogram och konferenser som på hallplan och i debattforum.

Parallellt med Empack Malmö arrangeras även Logistics & Distribution och Industrimässorna.

– Genom att samköra tre av våra skarpaste mötesplatser tar vi tillvara på viktiga synergieffekter och skapar ett effektivt mässkoncept för besökare. Under ett och samma tak hittar besökare lösningar för att tillverka, förpacka och distribuera.

Under de två mässdagarna 6-7 februari pågår också seminarier på tre scener. Ett av dess har titeln "Hållbarhet & goda affärer: så går det ihop!"

– Hållbart företagande seglat upp som den strategiskt viktigaste frågan för våra utställare och besökare. Den har dessutom konstaterats som en av förpackningsbranschens topp tre största utmaningar i region Skåne just nu. Framtiden ställer krav på nutiden att agera hållbart och alla företag, stora som små, har ett ansvar i utvecklingen, säger Emelie Törn.

I paneldebatten som leds av moderator Per-Stefan Gersbro deltar Tetra Pak, Stora Enso och Oatly tillsammans med Volvo Trucks.

– Det finns en vitt spridd föreställning att lönsamhetskravet är i konflikt med hållbarhetsarbetet på ett företag. Men hur ligger det till egentligen? Kan en skarp grön profil bidra till bättre affärer?, är frågan som man ställer sig, säger Per-Stefan Gersbo

Representanter i paneldebatten: Cecilia McAleavey, Corporate Communications Director, Oatly. Helena Lindh, Environment Executive Nordics, Tetra Pak, Lars Mårtensson, Volvo Trucks och Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso.



Empack Malmö
Var? Malmömässan, Malmö
När? 6 februari (9.00 – 17.00) & 7 februari (9.00 – 16.00)
Läs mer på: www.easyfairs.com/empackmalmo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062