23948sdkhjf

Elmia uppgraderar

Närmare en halv miljard kronor ska lyfta Elmia till en helt ny nivå.

En 10 000 kvadratmeter stor utställningshall, tillagningskök, nya mässtråk, förråd och upprustning av befintliga ytor ska ge helt nya kvaliteter till Jönköpings stora mässanläggning. Det står klart sedan kommunfullmäktige i Jönköping lämnat klartecken för en investering på närmare en halv miljard kronor.

– Det var ett mycket viktigt beslut för Elmia. Utbyggnaden betyder att vi kan öka antalet utställare. Tack vare en smartare fastighet kan vi öka effektiviteten och flexibiliteten vad gäller logistiken kring mässorna. Något vi vet är viktigt för våra utställare. Det här innebär att vi kan utveckla våra stora mässor, vilket i sin tur leder till större möjligheter för våra kunder och partners att förbättra sina affärer genom en bättre helhetsupplevelse, säger företagets vd Lotta Frenssen.

Planerna på en ny utställningshall har funnits ett tag, och projekteringen har redan hunnit en bit på väg, vilket sparar en hel del tid. Enligt den nuvarande tidsplanen ska spaden sättas i jorden under hösten 2019, vilket ger goda förutsättningar till färdigställande i tid för 60-årsfirandet 2021.

– Vi anpassar bygget efter verksamheten för att minimera eventuella störningar och kan till och med nyttja själva byggarbetsplatsen för att visualisera de branscher som möts här, säger Lotta Frenssen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125