23948sdkhjf

Keolis depå i brand

En brand har inträffat i den depå på Kungsholmen i Stockholm där Keolis har sina bussar och sin bussutbildning - vad som orsakat branden är ännu oklart.

Enligt uppgifter från Räddningstjänsten är det själva konstruktionen i byggnaden som av någon anledning fattat eld. Det är en gammal byggnad det handlar om som fungerar som garage åt bussarna som körs av Keolis på uppdrag av SL. De 136 bussarna som normalt använder depån klarade sig undan skador men får i fortsättningen parkeras utomhus och kan inte tvättas utvändigt eftersom tvätthallen fanns i depån.

Branden tycks har börjat i taket och hela garaget är rökfyllt, enligt Räddningstjänsten. Det pågick ett takarbete och polisen misstänker att branden kan ha orsakats av just detta takarbete. Branden var svårsläkt och kommer att pågå länge än, 28 november meddelade brandkåren på plats att byggnaden brunnit ner och att branden äntligen är under kontroll. Polisen har därför inlett en utredning om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet.

Ingen person har kommit till skada fysiskt. Branden som startade vid 10:30-tiden 26 november kommer troligtvis inte att vara under kontroll förrän sent på dagen. 

Depån på Kungsholmen har många år på nacken men de senaste åren har Keolis sina bussar där som de kör i trafik för SL. Där finns också den egna trafikskolan som RT-Forum skrivit om tidigare. Som väl är kan Trafikskolans verksamhet fortsätta som planerat. Körlektionerna genomförs som vanligt och teoriutbildningen och YKB-utbildningen kommer hållas i Keolis depå i Fredriksdal.

Däremot påverkas busstrafiken i Stockholms innerstad av branden från och med 27 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078