23948sdkhjf

Klubbat och klart

Elmia bygger ytterligare en utställningshall.

Igår torsdag, sa kommunfullmäktige i Jönköpings kommun officiellt ja, till Elmias planerade utveckling av mässanläggningen. Hösten 2019 sätts spaden i marken och 2021 väntas den nya utställningshallen på 10 000 kvadratmeter stå klar.  

–Ett väldigt glädjande och viktigt besked som innebär stora möjligheter, framför allt för våra kunder. Nu får vi möjlighet att ta våra befintliga mässor till en ny nivå, samtidigt som det skapar förutsättningar för nya affärer, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia. 

Planerna på en ny utställningshall har funnits ett tag. Den 22 november togs dock det officiella beslutet i Jönköpings kommunfullmäktige, om att investera närmare en halv miljard kronor för en omfattande fastighetshetsutveckling av Elmias anläggning. 

Den nya utställningshallen kommer vid sidan av utställningsytan att innehålla  tillagningskök, nya mässtråk och förråd. I projektet ingår även att rusta upp befintliga ytor. 

-Utbyggnaden betyder att vi kan öka antalet utställare. Tack vare en smartare fastighet kan vi öka effektiviteten och flexibiliteten vad gäller logistiken kring mässorna. Något vi vet är viktigt för våra utställare, säger Frenssen. 

Projekteringen för den nya utställningshallen är redan påbörjad. Byggnationen tar dock fart först hösten 2019. Bygget sker sedan i etapper och förhoppningen är att den nya utställningshallen ska stå klar till Elmias 60-årsfirande 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094