23948sdkhjf

100 pallastare till Norge

InterSystem har nu levererat över 100 pallastare till den norska marknaden. Jubileumsmaskinen nr. 100 blev levererad till Lerum AS och är av typen ComPact 128L-MAX. Den levererades i samband med att Lerum flyttade syltproduktionen efter nästan 100 år från Sogndal till Kaupanger. Kurt Lerum var drivande i flytten och även ansvarig för projektet.

Lerum AS grundades i Sørheim 1907, lokaliserad i Sogndal och drivs idag av 4:e generationen Lerum. Företaget är mest känt för sin tillverkning av juice och sylt. Flytten var ett omfattande projekt och en betydande investering, men var nödvändigt att fortsätta att vara en ledande leverantör av livsmedelsprodukter till den norska marknaden.

Lerum har en lång och god erfarenhet med InterSystem. De investerade i sin första pallastare 1996 och har nu totalt 4st som de köpt löpande genom åren. I den nya anläggningen står jubileums-maskinen i rad tillsammans med de äldre pallastarna. Den nya pallastaren är även utrustad med en arkläggare för applicering av mellanläggspapp. Pallastaren hanterar både kartong, öppna tråg samt tråg med krympplast, både på europall och ½ pall.

– Tekniken bakom InterSystems pallastare gör det enkelt för operatörerna att använda utrustningen, den är lätt att starta och enkel att växla mellan olika produkttyper, säger Kurt. Även om den nya maskinen hanterar 35 produkter/min, så jobbar maskinen på i lugn takt. En stor fördel med InterSystems pallastare är även att produkterna aldrig lyfts, utan alltid har stöd underifrån, så det finns aldrig risk att produkten faller till golvet, avslutar Kurt.

Ängelholmsbaserade InterSystem har levererat över 600 pallastare genom åren varav två tredjedelar på export.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156