23948sdkhjf

Scania kör miljöfinalister

Årets finalister i Children’s Climate Prize åker i klimatsmarta Scaniabussar som körs på HVO.

Children’s Climate Prize 2018 pågår 20-21 november. Årets finalister och deras medföljare kommer under dessa dagar att köras i klimatsmarta bussar från Scania. Bussarna körs på fossilfritt HVO.

Under de dagarna som finalisterna besöker Sverige kommer bussarna finnas tillgängliga för transporter. I Stockholm kommer det även finnas tid för våra internationella besökare att få en glimt av staden och uppleva några stora sevärdheter. Men det blir även praktiska transporter till och från de olika arrangemangen i Stockholms stadshus och Södertälje stad.

Hållbar mobilitet med klimatsmarta transporter är en förutsättning för en bättre stadsmiljö, anser Andreas Follér, Head of Sustainability på Scania och fortsätter:

Klimatförändringarnas effekter blir allt mer tydliga och allt mer allvarliga. Dessa unga hjältar ser detta i sina samhällen och fungerar som en väckarklocka för oss alla. Det är så otroligt inspirerande och viktigt att deras röster, deras engagemang för vår gemensamma framtid och deras lösningar nu uppmärksammas.

Att kunna köra finalisterna och deras medföljare på ett så klimatsmart sätt som möjligt är ett av målen med arrangemanget. Busstransporterna görs därför med Scanias bussar med senaste generationen motorer som drivs med fossilfritt HVO (hydrerad vegetabilisk olja), vilket begränsar skadliga utsläpp av partiklar och kväveoxider, samtidigt som koldioxidutsläppen minskar med upp till 90 procent. Bussarna är några av de miljövänligaste på marknaden.

Trots sin miljövänlighet och enkelhet att användas hotas HVO av EU och övergångsregeringens beslut, läs om det HÄR!

FAKTA/Children’s Climate Prize

För att belysa klimatfrågan ur nästa generations perspektiv, med insikten att det är deras framtid som står på spel, initierade det förnybara energibolaget Telge Energi ett barnens klimatpris. Det är ett internationellt klimatevent för miljömedvetna människor från hela världen och pågår i två dagar 20 och 21 november, den högtidliga galan i Stockholms Stadshus på tisdagen och på onsdagen är det Children’s Climate Talks i Södertälje Stadshus. På Children’s Climate Talks ges årets finalister tid att mer fördjupat presentera de klimat/miljöprojekt som de prisas för. Läs mer på prisets hemsida: https://ccprize.org/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078