23948sdkhjf

Auktion gav stöd till cancerforskning

Rosa band till skogsmaskiner gav 155 000 kronor till bröstcancerforskning.

När Olofsfors för nionde gången auktionerade ut ett par rosa skogsmaskinsband till förmån för bröstcancerforskningen blev det med hjälp av ett slutbud från estniska MFO OÜ rekordbeloppet 155 000 kronor som oavkortat går till forskning av bröstcancer.

Lars Åstbom som driver Åstboms Skog i de värmländska skogarna är delägare i det estniska företaget och betonar att det behövs mer pengar för att komma till rätta med cancerns förödande verkningar.

– Alla har vi en relation till cancer och att på detta sätt kunna hjälpa till, känns jätteroligt. Det här blir en chans för oss att kunna lyfta idén och syftet med rosa bandet även utomlands, säger Lars Åstbom.

För Bröstcancerförbundet som är mottagare av pengarna är dessa företagssamarbeten viktiga. Bara i Sverige får en kvinna beskedet bröstcancer varje timme. Av de cirka 7 600 kvinnor som delges diagnosen bröstcancer under ett normalår överlever dock cirka 80 procent. Med diagnoser i tid och snabbare behandling ökar chanserna för överlevnad.

Tack alla ni som budade på Olofsfors auktion. För att nå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Med ert rekordbidrag från denna auktion kan vi fortsätta ligga i framkant och driva arbetet framåt, säger Marit Jenset, generalsekreterare i Bröstcancerförbundet.

Tanken på auktionen föddes av en medarbetare på Olofsfors, Irene Petterson, som gjorde en koppling mellan det rosa band som symboliserar kampen mot bröstcancer och Olofsfors skogsmaskinsband.

Sedan dess har under nio år ett par rosa band per år auktionerats ut till förmån för bröstcancerforskningen, något som totalt genererat runt 750 000 kronor.
Detta är en tradition hos oss och en möjlighet att göra något gott för samhället, säger Daniel Domeij, försäljnings- och marknadschef för Olofsfors band.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062