23948sdkhjf

Försmak på framtiden – 800 nya bostäder

800 lägenheter ska byggas i Frihamnen i vår, tillfälliga bostäder som ska skänka liv åt området när övriga Älvstaden växer fram.

Projektet Älvstaden ska få Göteborg ska växa, tanken är att leverera 25 000 lägenheter och 50 000 arbetsplatser till 2035.

Frihamnen är ett av de ingående delområdena, med 9 000 planerade lägenheter och 15 000 planerade arbetsplatser.

Våren 2019 sätter Älvstranden Utveckling skopan i backen – men inte för de permanenta byggnaderna. Företaget har tecknat arrendeavtal om tillfälliga bostäder med två olika byggherrar och redan kommande höst ska de första hyresgästerna kunna flytta in på Kvillepiren.

— Jag är glad över att vi kommit i hamn med avtalen. Nu äntligen kan vi få bostäder på plats, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande för Älvstranden Utveckling i ett pressmeddelande.

Det tecknade arrendeavtalet med Tempohousing Scandinavia och Brofred Bygg och Entreprenad gäller till 2035.

De 800 lägenheterna är tänkta för studenter, företag och allmänhet och byggs på Kvillepiren, mellan Lindholmen och Jubileumsparken.

Tanken är att de ska ”stimulera utvecklingen av området och ge liv och verksamhet under tiden övriga Frihamnen planeras och växer fram.”

— Nu får vi en möjlighet att tillföra ännu mer  folkliv till det vi redan gjort i Frihamnen med bastu, bad och temporär park. Förhoppningsvis får vi en försmak av hur området kan bli när det är färdigbyggt, säger Mattias Jonsson.

Företaget berättar också att de fortsätter arbetet med att få till stånd tillfälliga bostäder i vattnet i Frihamnen.

Enligt pressmeddelandet har Mark- och miljödomstolen har haft synpunkter på hur de flytande bostäderna ska kunna förankras så att inte bottenmiljön påverkas, byggherren uppges dock arbeta på en lösning som ska presenteras senare, förklarar Älvstranden Utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063