23948sdkhjf

Svensk tar över i Esko

Esko har utsett Mattias Byström till ny VD från och med den den 1 januari 2019. Han efterträder Udo Panenka, som lämnar företaget för nya utmaningar.

– Vi tackar Udo för hans utmärkta insats på Danaher under de senaste tio åren, inklusive att ha ha lett Esko sedan 2015, säger Joakim Weidemanis, VD för Danaher, Eskos moderbolag.
– Under Udos ledarskap stärkte Esko sin flexoplåtverksamhet genom innovation och flyttades till en ny anläggning i Itzehoe. Udo byggde också upp Eskos verksamhet som mot varumärkesägare, inklusive förvärven av MediaBeacon och BLUE, och initierade Eskos mjukvaruöverföring till soft-as-a-service (SaaS).

Mattias Byström har tjugo års erfarenhet som ledare i olika roller. Senast var han VD för FlexLink, ett globalt automatiseringsföretag med 300 miljoner dollar i omsättning och huvudkontor i Göteborg. Han har tidigare åtta års erfarenhet i olika ledande positionerr inom Danaher i det som då kallades Danaher Motion. Bland annat ansvarade han för verksamheten inom Automated Guided Vehicle, som främst är ett programvaruföretag. Tidigare i sin karriär har han grundat två IT-företag.

– Med sin unika lednings- och teknikbakgrund är Mattias idealisk att leda Esko nu. Jag är väldigt glad att välkomna honom tillbaka till Danaher och entusiastisk att kunna placera honom i spetsen för detta viktiga företag som förenklar förpackningens värdekedja, säger Joakim Weidemanis.

I en kommentar till sin nya tjänst säger Mattias Byström;
– Esko har en otrolig potential, eftersom digitalisering, automation och uppkoppling har tagit fart i förpackningsindustrin de senaste åren. Min prioritering är att se till att Esko levererar ännu starkare innovationer som blir allt viktigare för våra kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062