23948sdkhjf

Bästa tredje kvartalet någonsin

– Men vi har ännu inte nått vår fulla potential, säger Recipharms vd Thomas Eldered.

I rapporten redovisas ett rörelseresultat om 25 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-17). Ebidta-resultatet låg på 151 miljoner kronor (103), och resultatet efter skatt landade på -9 miljoner kronor (-54). Resultatet per aktie uppgick till -0:13 kronor (-0:89).

Trots den bra rapporten inledde vd Thomas Eldered en telefonkonferens med att säga att bolaget ännu inte nått sin fulla potential.

– De närmaste åren förväntar vi oss fortsatt goda bidrag till koncernens organiska tillväxt från de viktiga kapacitetsinvesteringar vi nyligen genomfört. Vi fortsätter även att se ett väsentligt bidrag till koncernens tillväxt från våra verksamheter baserade i Indien. Under den närmaste framtiden förväntar vi oss att den goda tillväxten i segmentet Solids and Others som vi nu ser ska fortsätta. Våra mål och strategier förblir oförändrade och vi arbetar hårt på att nå våra övergripande och långsiktiga mål.

För några veckor sedan kom beskedet att bolaget gör en kovändning gällande anläggningen i Höganäs. Det tidigare nedläggningsbeslutet skrotades och verksamheten fortsätter som tidigare.

Kommer alla anställda att erbjudas möjlighet att vara kvar i Höganäs?

– Ja, alla anställda får stanna och väldigt få har valt att lämna sedan beskedet om nedläggningen kom förra året, säger Thomas Eldered.

Vilka reaktioner har ni fått sedan ni meddelade att Höganäs blir kvar?

– Bara positiva reaktioner och det både från de anställda och från våra kunder.

Det var för ett år sedan som Recipharm meddelade att de planerar att lägga ner produktionsanläggningarna i Höganäs och Stockholm. Efter ökad efterfrågan på bolagets tjänster från nya kunder kom för några veckor sedan beslutet att Höganäsanläggningen blir kvar.

Hur ser det ut för produktionsanläggningen i Stockholm?

– Bilden är densamma för Stockholm som tidigare. Stockholm och Höganäs är två väldigt olika anläggningar. Vi håller fast vid beslutet att stänga Stockholm under 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407