23948sdkhjf

Småhuspriserna stiger

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Småhuspriserna har gått upp i flera län, på andra ställen har de sjunkit.

Småhuspriserna fortsätter att stiga, enligt SCB:s statistik steg priserna med nästan två procent under perioden augusti-oktober 2018 jämfört med den tidigare tremånadersperioden (maj-juli).

Läs också: Högsta inflationen på sju år och ökade matpriser

Jämför man i stället perioden med samma period i fjol har priserna stigit med en procent, uppger SCB.

Priserna har stigit i 14 av landets 21 län. De högsta förändringarna ses i Gotlands och Kalmar län, där har priserna stigit med sex procent.

Priserna har dock sjunkit på flera ställen. I Stockholms, Dalarnas, Jönköpings och Västernorrlands län sjönk priserna med en procent.

I storstadsregionerna har det varit blandat, i Stor–Stockholm och Stor–Göteborg sjönk priserna med en procent, i Stor–Malmö steg de med tre procent.

Läs också: Dyrast i Stockholm

Sett på årsbasis har priserna stigit i 15 län. Den högsta prisuppgången finns i Kronobergs och Kalmar län, där har priserna stigit med nio procent.

I fyra län sjönk priserna, Stockholms län står för den största sänkningen – där sjönk priserna med sju procent, därefter kommer Västmanlands län, där sjönk priserna med fyra procent.

Tittar man på storstadsregionerna Stor–Göteborg och Stor–Stockholm sjönk priserna med 2 respektive 7 procent, i Stor–Malmö steg de med en procent.

Enligt SCB var det genomsnittliga priset för ett svenskt småhus för permanent boende i landet nästan 2,9 miljoner kronor för perioden augusti – oktober 2018.

Det finns ett par tabeller inlagt i bildspelet - titta gärna där för fler siffror!

Mer information finns hos SCB, länk finns här.

Mer om: SCB
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

PACK POINT NORDIC av stapeln – Konferensen i bilder

ÅI till Holmen: Låt oss inte sprida fake news

Holmen skapar förvirring kring klimat- och miljönyttan med återvunnet papper.

Fokus på rugby för Polarcool

Ny strategi att behandla tuberkulos

Industrin orolig för fortsatt svag tillväxt

Stockholm vill införa avgifter

Stockholms stad efterlyser bättre samordning när det ska grävas och vill därför införa avgifter för ”trafikstörande” arbeten. "Det måste till någon form av incitament."

Nyhetsbrev

Förvärvar tre företag

Visolit expanderar och stärker sin position i Norden ytterligare med förvärvet av H2O Data AB, Aison AS och Netscenario AS.

Stavdal vill minska klimatpåverkan

Ökad användning av elektricitet är en av de viktigaste pusselbitarna när Stavdal nu höjer ambitionen att begränsa miljöutsläppen. I satsningen ingår bland annat fler eldrivna liftar samt ökad användning av miljöanpassad elektricitet i lokalerna.

”Vi måste bygga omvärldstryck”

För att få professionen, administrationen och politikerna att göra upp krävs omvärldstryck genom en samlad patientkår. Det menade Anders Lönnberg under första upplagan av mötet Fokus Patient.

Han blir ny chef för ABB Sverige

DSM gör förvärv

Stabilt läge för smittsamma sjukdomar – men gonorré ökar

Lämnar TLV för IVO

Sofia Wallström blir ny generaldirektör för IVO och lämnar därmed TLV.

Ny metod skyddar mot extrema solstormar

FOI har utarbetat en metod som bidrar till att skydda samhällskritisk infrastruktur vid extrema solstormar. Metoden kan bli ett kraftfullt verktyg för att förutsäga var i Sverige ett solutbrott kan påverka kraftnätet mest.

Volvo och Lego ställer ut framtidens maskiner

Självkörande och fossilfria fordon och maskiner finns redan. Men begränsningarna för hur entreprenadmaskiner konstrueras och utformas i framtiden tycks hela tiden flyttas framåt. Idéerna är många, vilket framgår av ett projekt Volvo CE driver med Lego Technic.

Coromatic får ny ägare

Milacron säljer av Uniloy

Plus

Kärnkraftens framtid

Kärnkraften har sedan förra sommaren seglat upp på den politiska agendan. Vi har tittat närmare på vad som händer med kärnkraften, vilka reaktorer som läggs ned och vilka som blir kvar.

Plus

Kameran som når in överallt

Termografören Jimmie Lindström har en tid testat en ny värmekamera. Han är helt såld och använder nästan bara det redskapet nu.

Svenskar skeptiska till AI i sjukvården

Svenskar anser att den ökade användningen av AI gynnar de allra flesta branscher. Post och logistik hamnar i topp. Sämre är det med sjukvården som hamnar i botten av Tietos undersökning över svenskarnas syn på AI.

1

Byggarbetsgivarnas nya ordförande ser behov av viss kursändring

Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar’n i Skåne har utsetts till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier och identifierar omedelbart digitalisering och hållbarhet som nyckelområden inför framtiden.

Skattesmocka motverkar återbruk

Återanvändningen glömdes bort när skatten på kemikalier i viss elektronik infördes 2017.

”Bra blandning med något för alla”

Efter ett års uppehåll slår Maskinexpo åter igen upp portarna på Stoxa 23-25 maj. Bra variation i montrarna utlovas bland de i skrivande stund cirka 210 utställande företagen.

Cellcomb en "crème de la crème"

De två bolagen går samman

Ledare: Vårbudget utan svar

Stora bostadsbyggen på Slakthusområdet

Förändringar i producentansvaret riskerar snedvrida konkurrensen

SIS får nytt namn och utseende

Ny hållbarhetschef på Svevia

Vill ha mer tid att täcka deponi

Här vill flest jobba

Nytt tjänsteföretag etableras i Sverige

Nytt bostadsområde byggs i Ale kommun

Uppländskt uppdrag för Peab

Förtätning i Umeå

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.357