23948sdkhjf

Miljardbygge i Göteborg

Volvo personvagnars ägare Geely låter bygga ett mer än 100 000 kvadratmeter stort center på Lindholmen, en entreprenad värd mer än två miljarder kronor exklusive moms.

Arbetet ska utföras som en totalentreprenad och uppdraget har gått till Veidekkeägda Bra Bygg AB.

– I mer än fem år har Bra Bygg och Geely samarbetat med planerna för Geely Innovation Center. Nu ser vi fram emot att bygga ett nytt, levande nav och kraftcenter för svensk innovation på Lindholmen i Göteborg, i nära samarbete med kunden,  säger Anders Billström, vice verkställande direktör och projektledare för Geely Innovation Center i Bra Bygg AB, i ett pressmeddelande.

Leveranstidningen Entreprenad skrev om projektet redan i somras, läs mer här.

Centret ska byggas i det tidigare varvet på Lindholmen, det ska bli ett   öppet campus av multifunktionella byggnader med en total yta på mer än 100 000 kvadratmeter.

Det nya innovationscentret ska rymma både kontor, center för bildesign, showroom samt hotell och när allt är klart 2022 ska mer än fyra tusen personer arbeta i anläggningen

– Det omfattande uppdraget bekräftar styrkan i Veidekkes strategiska satsning på kommersiellt byggande och Göteborgsområdet. Det bekräftar även att vårt val att köpa Billström Riemer Andersson var rätt, säger Jimmy Bengtsson, vd på Veidekke Sverige, i pressmeddelandet.

Avtalet uppges vara värt mer än två miljarder kronor exklusive moms.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078