23948sdkhjf

Lidloc erhöll Red Dot Design Award

Metsä Board har för sin unika design av den förslutningsbara muggen Lidloc erhållit den eftertraktade utmärkelsen Red Dot för utmärkt design och kreativt nytänkande.

Designen av Lidloc är baserad på en vidareutveckling av en standardmugg som viks och sluts med ett integrerat lock. Konstruktionen, som är i ett stycke och tillverkad av kartong, eliminerar behovet av ett separat plastlock. Muggen är enkel att vika och sätta ihop med en säker lockförslutning som ger extra möjligheter till branding eftersom mugg och lock trycks i ett stycke.

– Lidloc är ett exempel på hur Metsä Board utvecklar mer miljövänliga och effektiva förpackningar som på ett innovativt sätt ökar användningen av lågviktig kartong, säger Cyril Drouet, Metsä Boards Packaging Services Director.

– Red Dot Award är ett av de största designpriserna inom förpackningsindustrin. Vi är mycket stolta över att vår patenterade Lidloc mugg får denna uppmärksamhet eftersom vi anser att den erbjuder ett mer hållbart alternativ till plastlock. Under kommande månader börjar vi tester med utvalda kunder för att sedan i större skala introducera designen på marknaden.

Red Dot är en av världens största designtävlingar. En jury bestående av 24 personer har utvärderat mer än 8 600 internationella designarbeten. Priscermonin i Red Dot Awards ägde rum den 26 oktober under Designers Night i eventlokalen ”ewerk” i Berlin. De prisvinnande projekten presenteras i “International Yearbook Communication Design 2018/2019”, vilken publiceras den 15 november och distribueras i 40 länder.

Mer information finns på: www.red-dot.org

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094