23948sdkhjf

Mot Göteborg – programmet klart

Nu drar Fokus Hjälpmedelskonceptet vidare mot Göteborg med fortbildning och inspiration i bagaget.

I januari 2019 är det premiär för Fokus Hjälpmedel Göteborg. Mässan arrangeras 22-23 januari på Serneke Arena. Efter flera framgångsrika år och många lyckade hjälpmedelsmöten på olika platser i Sverige samlas nu alla mässor under ett namn. Vi blir Fokus Hjälpmedel.

– Nu ger vi våra fem hjälpmedelsmöten runt om i landet samma familjenamn – Fokus Hjälpmedel. Vi hoppas att detta ska göra att alla förstår vad de kan förvänta sig: spännande fortbildningsaktiviteter, inspirerande föreläsningar och utställningar av det senaste inom medicintekniska hjälpmedel, säger Petrus Laestadius, Swedish Medtech.

Under flera år har fortbildande hjälpmedelsmöten arrangerats i Skåne, 7-klövern och Stockholm. Swedish Medtech har i nära samarbete med landsting och regioner arbetat fram en modell för dessa möten som riktat sig mot förskrivare, hjälpmedelskonsulenter och andra som arbetar i branschen. Nu har turen kommit till Göteborg och fokus ligger på fortbildning.

Bland föreläsarna finns bland annat Thomas Fogdö och Mikael Andersson, två professionella föreläsare som båda på ett oerhört engagerande och starkt sätt ger åhörarna nya perspektiv.

Till Fokus Hjälpmedel Göteborg kommer även förflyttningsproffset Kicki Reifeldt från Hjälpmedelcenter Sverige för att tala om förflyttningar som engagerar patienten och skyddar vårdpersonalen.

Johan Holmberg från IT-företaget Atea kommer att guida besökarna genom sakernas internet och hur uppkopplade hjälpmedel kan förbättra vården och verka preventivt.

Dessutom kommer Josefin Hansson från projektet KomHIT Flykting och berättar om det kommunikationsstöd för människor på flykt som ska kunna användas inom hälso- och sjukvården, som tagits fram.

– Responsen från alla målgrupper för det stundande hjälpmedelsmötet i Göteborg januari 2019, visar att det har funnits ett uppdämt behov av den här typen av mötesplats. Från förskrivarna hör vi att de önskat ett tillfälle att i lugn och ro med hjälpmedelsföretagen diskutera nuvarande och framtida lösningar och produkter. Många säger också att inspirerande föreläsningar och fortbildande workshops med senaste kunskapen är jätteviktiga för att utvecklas i sitt arbete. Inspiration, kunskap och möten med sina kollegor och samarbetspartners har efterfrågats under många år, säger Petrus Laestadius, Swedish medtech.

Läs mer om föreläsningsprogrammet här och anmäl dig redan nu. Det är kostnadsfritt!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063