23948sdkhjf

Stabilt trots global ekonomisk osäkerhet

Förväntar sig en omsättning om 1,6 miljarder euro för räkenskapsåret 2018/2019.

Trots en avmattning i Nordamerika på grund av handelsosäkerhet, förväntar sig österrikiska Engel Holding GmbH att den globala försäljningen kommer att uppgå till cirka 1,6 miljarder euro för räkenskapsåret 2018/2019. Det innebär en ökning med sex procent jämfört med föregående år. 

Under räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 1,51 miljarder euro, vilket var en ökning med 11 procent jämfört med året innan, sa Christoph Steger, chefsstrateg för Engel, under en presskonferens i samband med Fakuma. 

Tillverkaren av formsprutmaskiner, robotar och automationssystem sa vidare att merparten, 53 procent, av företagets försäljning går mot Europa, följt av USA med 24 procent och Asien på 22 procent. Tyskland, specifikt, står fortfarande för den högsta försäljningen. Under de senaste fem åren har Engel ökat sin försäljning med 50 procent i Tyskland.  

-Men visst har vi har märkt av en förändring från de tidigare åren på grund av den nuvarande ekonomiska situationen, sa Christoph Steger, och uppskattade att en omsättning på cirka två procent förskjutits från USA till Asien.  

Vidare av Steger att företaget ser en fortsatt tillväxt i Central- och Östeuropa, vilket balanserat avmattningen i Förenade Arabemiraten och konsekvenserna av Storbritanniens exit, Brexit, från EU, vilket lett till en osäkerhet.  

-Företag i delar av Europa är lite försiktiga med investeringar just nu till följd av förvirringen kring Brexit-strategin, sa Steger. 

Asien är den del av världen där intäktsströmmarna fortsätter att växa mest för Engel.  

-Den asiatiska marknaden, med Kina i centrum, fortsätter att utvecklas väldigt dynamiskt, sa Steger 

Striktare kvalitetskrav inom den medicintekniska- och förpackningsindustrin har lett till en ökad efterfråga på maskiner, robotar och automationssystem. Å andra sidan, så är den ekonomiska utvecklingen i Nordamerika inte lika uppmuntrande, sa Steger. Efter flera år av tillväxt, ligger den regionen under fjolårets tillväxtnivå för räkenskapsåret 2018/2019 andra kvartal.  

Steger sa att avmattningen i Nordamerika främst beror på stora internationella konglomerat som har en "vänta och se-strategi" med anledning av den senaste tidens utveckling inom den ekonomiska politiken. Men detta till trots, så sa sig Christoph Steger ändå vara ganska nöjd och att många av Engels initiala farhågor, med tiden minskat. osäkerheter har minskat. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14