23948sdkhjf

Stabilt trots global ekonomisk osäkerhet

| Av Malin Folkesson | Plastforum SE | Tipsa redaktionen

Förväntar sig en omsättning om 1,6 miljarder euro för räkenskapsåret 2018/2019.

Trots en avmattning i Nordamerika på grund av handelsosäkerhet, förväntar sig österrikiska Engel Holding GmbH att den globala försäljningen kommer att uppgå till cirka 1,6 miljarder euro för räkenskapsåret 2018/2019. Det innebär en ökning med sex procent jämfört med föregående år. 

Läs också: Frontmodul tillverkad med Organomelt

Under räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 1,51 miljarder euro, vilket var en ökning med 11 procent jämfört med året innan, sa Christoph Steger, chefsstrateg för Engel, under en presskonferens i samband med Fakuma. 

Tillverkaren av formsprutmaskiner, robotar och automationssystem sa vidare att merparten, 53 procent, av företagets försäljning går mot Europa, följt av USA med 24 procent och Asien på 22 procent. Tyskland, specifikt, står fortfarande för den högsta försäljningen. Under de senaste fem åren har Engel ökat sin försäljning med 50 procent i Tyskland.  

-Men visst har vi har märkt av en förändring från de tidigare åren på grund av den nuvarande ekonomiska situationen, sa Christoph Steger, och uppskattade att en omsättning på cirka två procent förskjutits från USA till Asien.  

Vidare av Steger att företaget ser en fortsatt tillväxt i Central- och Östeuropa, vilket balanserat avmattningen i Förenade Arabemiraten och konsekvenserna av Storbritanniens exit, Brexit, från EU, vilket lett till en osäkerhet.  

-Företag i delar av Europa är lite försiktiga med investeringar just nu till följd av förvirringen kring Brexit-strategin, sa Steger. 

Asien är den del av världen där intäktsströmmarna fortsätter att växa mest för Engel.  

-Den asiatiska marknaden, med Kina i centrum, fortsätter att utvecklas väldigt dynamiskt, sa Steger 

Striktare kvalitetskrav inom den medicintekniska- och förpackningsindustrin har lett till en ökad efterfråga på maskiner, robotar och automationssystem. Å andra sidan, så är den ekonomiska utvecklingen i Nordamerika inte lika uppmuntrande, sa Steger. Efter flera år av tillväxt, ligger den regionen under fjolårets tillväxtnivå för räkenskapsåret 2018/2019 andra kvartal.  

Steger sa att avmattningen i Nordamerika främst beror på stora internationella konglomerat som har en "vänta och se-strategi" med anledning av den senaste tidens utveckling inom den ekonomiska politiken. Men detta till trots, så sa sig Christoph Steger ändå vara ganska nöjd och att många av Engels initiala farhågor, med tiden minskat. osäkerheter har minskat. 

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Jubileum i Jönköping

I topp bland hemvändande bolag

IMCD och Lactips ingår nordiskt samarbete

Ny mässa för transportförpackningar

Positionen stärks ytterligare genom nytt förvärv

Peab köper YIT:s nordiska beläggnings- och ballastverksamhet

Affären innebär att Peab tar över cirka 200 strategiskt placerade täkter samt 63 asfaltverk i Norden.

Nyhetsbrev

BewiSynbra förvärvar danska Eurec

De driver konstgjorda muskler med socker

Artificiella muskler av polymermaterial kan nu drivas med energi från glukos och syre på liknande sätt som biologiska muskler. Detta kan vara ett steg mot implanterbara konstgjorda muskler i framtiden.

Återvinningsbar film för MAP-applikationer

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Ecolean in på den mexikanska marknaden

"Sverige måste bli bättre på sopsortering"

NCC överklagar

NCC förlorade i rätten och ålades att betala nästan 44 miljoner kronor. Nu överklagar företaget.

Ny teknik för råvaruutvinning ur biomaterial

”Läget är allvarligt”

Maskinentreprenörerna tog med sig en av sina hjärtefrågor till Almedalen – kompetensförsörjningen.

Umeåbolag uppköpt av amerikansk jätte

Omröstning om global standard för sexleksaker

Det är nu dags för världen att ta ställning till om det behövs en global standard för sexleksaker. SIS har lämnat världens första standardförslag för design- och säkerhetskrav av sexleksaker till omröstning bland alla medlemsländer.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Zalando skiftar till återvunnet

Unilever har knäckt koden med svart plast

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Ägg med posten

Smurfit Kappa har tagit fram en äggförpackning för e-handel för en äggproducent i Latinamerika. Med hjälp av sin eSmart-tjänst har Smurfit Kappa hjälpt producenten att ta sig in på e-handelsmarknaden.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Svevias nya sydsvenska ballastchef

Ny vd på SwedenBio

NCC bygger i Linköping

E12 byggs ut för 268 miljoner kronor

260 nya lägenheter ska byggas i Barkarbystaden

Hållbarhetsdebatt på Empack

"Svenska företag måste engagera sig"

Ikea utser ny designchef

XMReality i polskt samarbete

Investerar för snabbare falsning

Ny chef för Svevias asfalt

Äldreboende för 265 miljoner kronor

Däcktillverkare tar sikte på Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104